Ny busslinje till Nepal

Foto: Ganesh PaudelEn ny busslinje har nu öppnat mellan Dehradun och Nepal. Den nya busslinjen ska avgå dagligen och tar dig hela vägen fram till Mahendranagar i Nepal.

Tidigare har resenärer mellan den indiska delstaten Uttarakhand och Nepal varit tvingade att kliva ur bussen vid gränsen, promenera över den och ta en ny buss i Nepal. Men nu finns det alltså en möjlighet att färdas hela vägen mellan Dehradun och Mahendranagar (Bhimdatta).

Önskar man kliva på eller av bussen i Haridwar går det också bra då staden ligger efter vägen. Vill du besöka Kathmandu får du dock byta buss i Mahendranagar och ta ytterligare en 15 timmar lång resa. Men för resor till västra Nepal är det ett mycket bra alternativ.

Långt från Kathmandu men nära naturen

Priset för bussresan kommer inledningsvis ligga på 450 indiska rupies vilket inte är mycket för att komma till en väldigt intressant nationalpark. I den sydvästra delen av Nepal finner man Shuklaphanta National Park som är hem till en stor artrikendom så som tiger, leopard, elefant, hjortar och närmare 500 arter av fågel. Läs mer på wikipedia!

Bild av Ganesh Paudel publicerad på Wikipedia under Creative Commons 

Hitta resan till Indien

Hitta billiga flygerbjudanden direkt till Indien och jämför priser genom vårt formulär här på Indien.nu. Nedan kan du jämföra priser mellan hundratals olika försäljare och flygbolag utan extra kostnad!