Ny expressväg mellan Katra, Jammu & Kashmir, Indien och Delhi ska korta restiden drastiskt

För dig som vill resa landvägen mellan Delhi och Jammu & Kashmir kommer goda nyheter. En ny transportkorridor som förbinder Delhi och Katra i den indiska delstaten Jammu & Kashmir med en expressväg ska vara klar redan år 2023.

Nära halverad restid till Jammu & Kashmir

I dagsläget tar en resa mellan Delhi och Katra i runda slängar 12-14 timmar. Med den nya expressvägen ska restiden förkortas till 6,5 timmar. Till Jammu ska restiden bara bli sex timmar. Landvägen kommer därför bli ett alternativ till såväl tåg och flyg, speciellt då flera sevärdheter och religiösa platser kan besökas efter vägen. Ett intressant stopp på resan kan göras i Amritsar, ungefär halvvägs på resan.

Den nuvarande sträckan mellan Delhi och Katra

På kartan nedan kan du se den nuvarande vägen mellan Delhi och Katra.

Klar inom tre år

I ett pressmeddelande berättar Indiens unionsminister, Dr. Jitendra Singh, att upphandlingarna av mark för konstruktionen av expressvägen nästan är klara. Dr. Jitendra Singh berättar också att arbetet med transportkorridoren redan startat. Förutom en stor del nya vägar kommer också befintliga sträckor uppgraderas. Sträckan mellan Pathankot och Jammu är ett sådant exempel. Här byggs de fyra nuvarande filerna ut till sex filer, något som ska få livet för pendlare mellan Jammu, Kathua och Pathankot mycket bättre.

Hela projektet är planerat att vara klart om redan tre år. Vi på Indien.nu hoppas att den nuvarande krisen kommer vara helt över 2023 så att många turister kan få möjligheten att färdas på den vackra väg genom långa tunnlar, över högra broar och i hissnande bergsdalar.

Läs mer

Indien.nu om Jammu & Kashmir

Indien.nu om Amritsar

Indien.nu om Delhi

Bild: R D på Unsplash