Nytt unikt sjöflygplan till Statue of Unity i Gujarat, Indien

Statue of Unity i Kevadia, Gujarat, Indien, är i dagsläget med sina 182 meter, den högsta statyn i världen. Statyn är belägen i i Narmada-floden och föreställer den indiske frihetskämpen Vallabhbhai Patel, även känd som Sardar Patel. Nu kan du besöka detta enorma underverk med sjöflyg.

Sjöflyget är unikt i Indien

Det har gjorts många försöka att starta sjöflygplan mellan flera orter i Indien (se relaterade nyheter nedan) men de flesta har skjutits upp på framtiden eller bedömts icke lönsamma. De nya kommersiella sjöflygplanen som nu erbjuds trafikerar sträckan mellan Sabarmati Riverfront, Ahmedabad och Statue of Unity, i Kevadia-distriktet i sydöstra Gujarat. 

45 minuters restid

De nya sjöflygplanen har åtta dagliga avgångar och kan ta 14 passagerare per flyg. Den totala restiden är ungefärliga 45 minuter, något som kan jämföras med ungefär fyra timmar med bil. Resan ska ge en fantastisk utsikt över det omgivande landskapet samt den enormt stora statyn.

Invigdes av Indiens premiärminister Narendra Modi

Den indiska premiärministern, Narendra Modi, var på plats vid invigningen och var en av de första passagerarna för den nya sträckan. Se det korta videoklippet nedan.

Ska stärka turismen i området

Området kring statyn har flera nya turistanläggningar, de flesta riktade mot inhemska turister men även sevärda för andra, så som nöjespark, informationsanläggningar, naturbesök och liknande. Att lättare kunna besöka statyn ska kunna leda till en större turism och i slutänden högre sysselsättningsgrad i området.

Pris

Flygen trafikeras av Spice Jet men under dotterbolaget Spice Shuttle. Biljettriset startar runt INR 1500 rs per person.

Läs mer

PIB India

Indien.nu om Gujarat 

Bokning av biljetter på Spiceshuttle.com

Bilden är ett montage bestående av två bilder:
Foto av staty av Prado på Unsplash
Foto av sjöflygplan av Judi Jutras på Pexels