Snart kan du se lejon och tigrar i Kevadiya

Om du gillar natur och djur kommer den indiska delstaten Gujarat snart kunna erbjuda nya upplevelser. I närheten av den berömda Sardar Patel-statyn i Gujarat, Indien, håller regeringen på att planera för en ny typ av djungelsafari. I den planerade parken kommer du att kunna se lejon och tigrar i deras naturliga miljö.

Som en liten nationalpark

Djungelparken ska bli som en liten nationalpark, där de stora katterna får leva fritt i en vacker miljö. Området runtom parken är omgivet av de gröna dalarna i Satpura och Vindhyachal-bergskedjan. I området finns det många andra växt- och djurarter att upptäcka för naturälskare. Safarin kommer också att ha en stor geodetisk kupol, där du kommer kunna se olika fågelarter.

Samarbetsprojekt

Projektet är ett samarbete mellan den indiska regeringen och en ideell organisation som heter Greens Zoological Rescue And Rehabilitation Kingdom. Projektet har fått stöd av det stora företaget Reliance Industries Ltd. Och målet är att skapa en attraktion som både är rolig och lärorik för besökarna.

Buss eller Jeep, en kostnadsfråga

Besökarna kommer kunna välja om de vill åka buss eller jeep för att se lejonen och tigrarna på nära håll. Parken kommer innehålla tigrar som bytts mot lejon från olika zoo. Skogsförvaltningen har ansvar för att göra en plan för safarin och få den godkänd av Central Zoo Authority of India.

Massköp av jordbruksland

För att göra safariparken möjlig, behöver regeringen köpa över 700 tunnland mark från bönderna i området, ett arbete som redan börjat. Själva parken kommer att ligga nära byn Nagatpuri Kothi, bara 10 km från Kevadiya och den gigantiska statyn. Det var först tänkt att safarin skulle vara närmare Kevadiya, men det ändrades efter att den nuvarande djungelsafarin blev populär. Den gamla platsen för safarin kommer nu att användas för en leopard-safari i stället.

Vad tycker du?

Kan den Kommande djungelsafarin i Kevadiya locka dig till att besöka Gujarat? Enligt den indiska delstaten kan det bli ett unikt tillfälle att se Indiens vilda djur på ett säkert och spännande sätt.