Blogg för Mamita

Organisationen AVI- utvardering

Volontär i Indien

Vecka tre ar avverkad och jag har en massa kunskaper om Indien med mig hem, nar jag om en vecka atervander till sverige .

Sikar/Banjara Basti vecka tva

Volontär i Indien

Halvtid for mig i Indien och denna andra vecka har varit en intressant och larorik pa manga satt. Jag har "flytit runt" lite i projekten, forsokt hjalpa till dar jag kunnat efter basta formaga.

AVI ar ett seriost projekt som pa sina 3,5 ar redan har gjort en fantastisk insats och man har redan vissa planer pa att vidareutveckla verksamheten, Banjara Basti ar inget litet projekt!!!

Kamelsafari i Pushkar

Volontär i Indien

Tidigt i lordags morse gav vi oss ivag mot Pushkar for en kamelsafari med overnattning i oknen. Bilfarden tog ca 4,5 tim inkl en kort paus.

Nar vi kom till Pushkar gick vi och at lunch pa en resturang som hade en stor meny men anda inte kunde ge oss mer an vissa ratter. Det blev darfor pasta till nastan alla. En liten svang pa shopping gatan hann vi men bara for att titta, vi skulle shoppa pa sondagen var det tankt.

Veckan som gatt

Volontär i Indien

Jag befinner mig i Rajastan pa en camp lite utanfor Sikar, som har ca 200 000 invanare, jag delar rum med tva andra tjejer. Vi ar nu 10 volontarer har. Jobbet i slumomradet Banjara Basti har kommit igang och sjalv deltar jag i handikappsprojektet och har hand om en liten flicka som troligen ar cp skadad plus dagis verksamheten som man har startat for att manga skolbarn har sina smasyskon med till skolan som dom maste passa och darfor inte kan koncentrera sig sa bra pa skolarbetet. Forutom det finns skol, halso och byggprojekt.

Framme i Sikar

Volontär i Indien

Anlande tidigt igar morse till Dehli, vantade in fler volontarer och akte till Sikar, en lang resa med sex trotta volontarer som sov fran och till i bilen. Nar vi var framme fick vi vara rum, jag delar med tva andra tjejer. For mig ar det en provning att dela med andra som ar van att bo sjalv, men det kommer sakert ga bra, jag ar ju som tur ar ganska anpassningsbar! Efter uppackning blev det middag, traditionell indisk sadan, den smakade jattebra. Sedan hade vi ett kort informations mote och tidigt i sang efter det, alla var supertrotta!

Volontärorganisationen

Volontär i Indien

Nu är det mindre än tre veckor kvar till avresa och jag är i full gång med förberedelserna. Vaccin tas, inköp av mediciner mm är klart och jag har även fått ihop en hel del saker som ska tas med för att skänkas till projekten vi ska delta i. Jag satte upp en lapp på jobbet med förfrågan om att hjälpa till med att skänka material till skolprojektet och har fått, av mina snälla kollegor, två rejäla påsar med skriv och räknehäften, pennor, vässare och suddin. Själv har jag inhandlat några hopprep, en massa tandborstar och tvålar.

Min volontär resa till Indien

Volontär i Indien

Jag har planerat min resa sedan januari i år, något jag velat göra hela mitt vuxna liv, jag ska på kombinerad äventyr/volontär resa till Indien. Egentligen hade jag velat vara borta mycket längr än den månad jag ska vara iväg  men det kräver mer pengar och planering, dessutom tror jag det är bra att testa på en kortare tid. Den 2 september åker jag från Kastrup/Köpenhamn till New Dehli med en kort mellanlandning i Helsingfors.

Prenumerera på innehåll