De indiska fyrarna – en turist- och kulturdestination

Den 1:a juli invigde Indiens premiärminister ett nytt initiativ för att göra Indiens karakteristiska fyrar till populära kulturarvsdestinationer. Syftet med detta initiativ är att lyfta fram dessa fyrars rika kultur, betydelse och attraktionskraft för turister från hela världen.

De indiska fyrarnas unika charm

Under det 75:e ‘Mann Ki Baat’ lyfte premiärministern fram fyrarnas unika charm och deras potential som turistattraktioner. Modi nämnde att fyrar alltid lockat turister på grund av deras imponerande storlek. Som ett led i att främja turismen har ytterligare 72 fyrar identifierats i Indien som potentiella turistdestinationer.

Bevara Dwarkas unika kulturarv

Programmet är en viktig milstolpe i bevarandet och främjandet av stadens rika kulturarv. “De nyinvigda turistanläggningarna kombinerar historisk charm med moderna bekvämligheter och skapar en unik destination för turister från hela världen”, säger den indiska regeringen.

Nya turistanläggningar ska locka turister

Besökare på turistanläggningen kommer att kunna utforska fyrarnas rika historia genom interaktiva utställningar, fascinerande audiovisuella presentationer och engagerande guidade turer. Anläggningen kommer också att erbjuda en panoramautsiktsplattform där besökare kan njuta av en fantastisk vy över det omgivande landskapet och stadens kustlinje.