Turistministern: Goa borde återställas till sin tidigare glans

Goas turistminister, Rohan Khaunte, intervjuades nyligen av den indiska nyhetstjänsten ANI, där han berättade om sina synpunkter på delstatens turism. Den nuvarande turismen i den lilla delstaten Goa är enligt honom inte längre hållbar och bör återställas till sin forna glans. Läs mer!

Miljön och stranden i fokus

Turistministern i Goa menade att delstaten och privata intressenter måste ta i med hårdhandskarna med de utmaningar delstatens kustremsa står för. Om man inte bekämpar miljöförstöringen kommer delstatens turistindustri möta samma öde som gruvindustrin tidigare gjort. 

Delstatsregeringen och intressenter bör börja tänka på hur stränderna ska vara, menade ministern och uttalade sig vidare om att den verkliga utmaningen är att göra stränderna till hur de var förr. ”Vi måste återställa deras tidigare glans” sa turistminister Rohan Khaunte.

Säkerhet för Goas turister

Ett annat område som bör ligga i fokus är säkerheten för Goas turister. Under de senaste åren har ett flertal uppmärksammande fall av våld skett mot ett antal turister och mord, våldtäkter och bedrägerier är inte något som längre är ett storstadsfenomen. Här ser turistministern ett stort problem med personer som kommer från andra delstater för att arbeta som ”touts”, med prostitution och hallickverksamhet, de öppnar illegala massagesalonger samt lurar och vilseleder turister. 

Polisen en del av problemet?

Goas turistminister berättade också om rapporter som pekar på att trafikpolisen i Goa ofta ger slumpmässiga böter för turister för påhittade trafikförseelser. Rohan berättade att hans departement haft ett möte med DGP och andra tjänstemän som bad polisen att sluta trakassera turister.

Vilka åtgärder kommer man då ta för att återställa det Goanska paradiset?

Staten måste ge en känsla av säkerhet till turister samtidigt som man skapar den infrastruktur som krävs för tillväxten av sektorn, sa ministern och menade också att grundläggande bekvämligheter på delstatens stränder också är en del för att förbättra situationen. Från och med september ska delstaten ha infört två modellsträckor av stränder där alla bekvämligheter kommer tillhandahållas.

En integrerad plan, inklusive rengöring av stränderna, övervakning och andra aspekter, kommer att genomföras, avslutade ministern.

Läs mer

Indien.nu om Goa

Källa

https://aninews.in/