Niribili

5
 
 
Snabbfakta
Stad: 
Malmö
Adress: 
Amiralsgatan 18 211 55 Malmö
Telefon: 
040-97 51 15
Öppettider: 

Måndag-Torsdag 11-14:30/17:00-22:00
Fredag 11-14:30/17:00-23:00
Lördag 13-23
Söndag 13-21

Lunch:
Måndag-Fredag 11.00-14.30

Maten är livets mening i Indien, något långt mer betydelsefullt än att äta för att leva. Indierna anser, matlagning är en gudomlig konst, en av vår herres uppenbarelse till mänskligheten. Kanske är det därför som maten blir så god och så uppskattad även i andra länder, främst i Europa och Nordamerika. Att kalla maten i Indien för indisk mat är kanske inte helt rätt. I Indien finns ett flertal olika matkulturer med stor skillnad på både smak och ingredienser.

Det indiska köket är oändligt rikt. Hemligheten med att laga mat i Indien bygger på konsten att blanda omsorgsfullt utvalda kryddor och örter i rätta kvantiteter så att de passar till huvudingrediensen i varje rätt. Det kallas masala, blandning, och den kan vara ett torrt pulver eller en pasta där beståndsdelarna har malts med vatten, vinäger eller olja. Indisk mat behöver inte alls vara vad indierna själva kallar för "chilistark", en beteckning för extra starkt kryddad mat.

Endast färska råvaror, kryddor och örter används i våra rätter. Inget tillagas av halvfabrikat här. Koken har mångåriga erfarenheter bakom indiska köket. Varenda ingrediens har personligen valts ut av kocken. Vi serverar allt från de mest klassiska indiska rätterna med lamm, kyckling och biff till våra specialiteter, Niribili special, Sizzlar (grillat) och Thali special (allt i ett).

På Niribili serverar vi de rätterna från det indiska och bengaliska köket. Vi har fullständiga rättigheter med ett stort sortiment av drycker.

Niribili erbjuder av hög kvalitet för det snabba lunchbesöket som njutbara vällagade middagar. Vi erbjuder även take-away. Ta hem en aptitlig box från Niribili och bjud familj och vänner på en överraskningsmåltid.

Niribili är unik som sagt ”Simply the best indian food in town”

Restaurangen är en trevlig Indisk restaurang i centrala Malmö.

Välkommen in till oss för en Indisk smakupplevelse.