Air India slutar flyga till Sverige

Air India lägger ner alla sina flyg till fem europeiska destinationer. Beskedet kommer efter att flygsektorns inkomster störtdykt i svallvågorna av Corona-epidemin. Tyvärr tillhör Stockholm och Sverige en av de nu nedlagda destinationerna för det Indiska flygbolaget.

Minst fem inställda destinationer

I nuläget väljer det indiska flygbolaget Air India att ställa in alla sina framtida flyg till fem europeiska städer. I listan återfinner vi

  1. Köpenhamn
  2. Madrid
  3. Milano
  4. Stockholm
  5. Wien

Svår ekonomisk situation

Air India har redan befann sig i en svår ekonomisk situation redan innan Corona-pandemin. Precis som många andra har Air India sett nästan hela sin verksamhet försvinna under året. En återhämtning för flygindustrin är också något som kommer ta tid.

Återställd flygtrafik år 2024

IATA har i sina senaste prognoser förutspått att det kommer ta flera år innan flygtrafiken återgår till den vi hade innan Corona. Deras prognos har reviderats med ett helt år till och nu tror man inte att flygtrafiken blir helt återställd innan år 2024. Detta är något som tyvärr är för sent för Air Indias ekonomiska situation då lönsamheten redan innan Corona var för dålig på dessa destinationer.

Air Indias försäljningskontor

Alla lokala försäljningskontor i de drabbade länderna kommer att stängas ner och personalen flyttas hem. Framtida biljettförsäljning kommer istället att tas över av partners.

Foto: allen watkin  / CC BY-SA