Beskåda Taj Mahal från ovan

Nu är det möjligt att beskåda Taj Mahal från ovan. Företaget bakom Agras populära dansföreställningar, Kalakriti, erbjuder nu turer i heliumballonger. En tur om ca 15 minuter kostar från 1500 rupies. Ballongen, som är förankrad i marken, tar dig upp ca 150 meter.

Ballongflygning med utsikt över Taj Mahal

Kalakritis område ligger lite drygt 2 km från Taj Mahal så det kan bli problem med att få klara bilder av mausoleet under den dimmiga vinterperioden men bortsett från det bör utsikten vara fantastisk. Fantastisk bör det även vara att göra den 500 rupies dyrare nattstigningen. För 2000 rupies får du nämligen se Taj Mahal från ovan även nattetid.

För dig som är av indiskt ursprung kostar turerna 500 rs respektive 750 rs. Vi hoppas få möjligheten att testa ballongen snart och återkomma med bilder.

Läs mer:
Läs mer om Agra

Läs mer om Taj Mahal

Källa: Outlook Traveller, Maj 2013

Kommentera

Liknande sidor

Om Indien.nu

Indien.nu grundades år 2000 som en ickekommersiell webbplats för spridande av information och resetips om Indien. Sajten drivs och utvecklas av Henric Carlsson som sedan 2007 bor i staden Udaipur, Rajasthan, Indien. Läs mer om Indien.nu här!

Kontakta oss

För frågor och synpunkter skicka ett mail till: Webmaster Vill du tipsa om arrangemang och evenemang i Sverige, maila: Henric För fler kontaktdetaljer, se kontakta oss.

© 1999-2013 Indien.nu