Snart möjligt att se Taj Mahal i Indien med helikopter från ovan

Den indiska premiärministern lade grundstenen för helikopterflygplatsen i Agra redan i början av 2019 men inte fören nu har arbetet börjat färdigställas. Nu letar man efter operatörer för flygverksamhet runt bland annat världsarvsmonumentet Taj Mahal.

Heliport till en kostnad av 41 miljoner rupies

Den nya helikopterflygplatsen, eller Heliporten, uppförs vid Lucknow Agra Expressway och Agra inner ring road till en kostnad av runt 41 miljoner rupies. Utöver dessa pengar vill man också allokera runt 2 miljoner rupuies för att driva helikopterservicen.

Fler destinationer än bara Taj Mahal

Området kring helikopterflygplatsen är fullt av kända sevärdheter så vi kan räkna med betydligt fler rundflygningar än bara Taj Mahal. Några av de sevärdheter delstatsregeringen i Uttar Pradesh nämner är bland annat Agra Fort och Fatehpur Sikri (klicka på länkarna för att läsa våra artiklar om dessa platser).

Publikt-privat parnerskap

Flygningarna kring några av Indiens absolut mest sedda och kända monument ska ske i en så kallad PPP-modell, det vill säga i samarbete mellan stat och privata intressen. Arbetet med att hitta rätt privat partner har redan påbörjats.

Ser du fram emot att beskåda Taj Mahal från ovan?