Lilleputt-tåget mellan Kalka och Shimla får glastak

Det lilla tåget, nu del av UNESCOs världsarv, som sakta tar dig upp genom bergen från Kalka till Shimla får nu vagnar med glastak.

Kalka - Shimla Toytrain

Den 96 km och 5-6 timmar långa tågresan på smalspår mellan Kalka i delstaten Haryana och Shimla i delstaten Himachal Pradesh har sedan start haft fantastisk utsikt.

Järnvägen vindlar genom kullar och berg, upp för branta sluttningar, förbi djupa raviner och genom mörka tunnlar. Utanför fönstret kan man se hur landskapet och naturen förändras allt eftersom man klättrar från slätterna till de massiva bergen. Och nu har man alltså infört en vagn med glastak som gör resan än mer spektakulär.

Den nya vagnen har plats för 36 personer och kallas för Vista Dome. Till skillnad mot de normala vagnarna har denna också luftkonditionering.

Järnvägen byggdes 1898 och består av inte mindre än 107 tunnlar och 864 broar. Rälsen är smalspår med bredden 762 mm.

Läs mer om Shimla här!

Bildkälla: Wikimedia Commons 

Kommentera

Liknande sidor

Om Indien.nu

Indien.nu grundades år 2000 som en ickekommersiell webbplats för spridande av information och resetips om Indien. Sajten drivs och utvecklas av Henric Carlsson som sedan 2007 bor i staden Udaipur, Rajasthan, Indien. Läs mer om Indien.nu här!

Kontakta oss

För frågor och synpunkter skicka ett mail till: Webmaster Vill du tipsa om arrangemang och evenemang i Sverige, maila: Henric För fler kontaktdetaljer, se kontakta oss.

© 1999-2013 Indien.nu