Ny resort med 18-håls golfbana invigd i Mizoram, Indien

Ny golfanlägging invigd i Mizoram, Indien

Med 230 golfbanor, varav många håller internationell standard, och ett väder som möjliggör golfspelande året runt, har Indien en potential att bli en stor turistdestination för världens golfare. Kanske kan den nya golfbanan i nordvästra Indien hjälpa Indien att växa som golfturismdestination? 

Thenzawl Golf Course & Resort

Anläggningen Thenzawl Golf Course & Resort är ägs och drivs av Mizorams delstatsregerings turistdepartement. Hela anläggningen, inklusive golfbanan, ligger på ett 42 hektar stort område omgivet av Mizorams kullar och berg. 

Thenzawl Golf Course & Resort

Själva hotellanläggningen består i dagsläget av 30 ekologist hållbart konstruerade hyddor. Vidare har anläggningen ett café, ett öppet restaurangtorg, reception, utsiktstorn, salong samt vänthall. Alla byggnader är uppförda i hållbart tillhandahållen siberisk tall. Rummen ska hålla också hålla hög internationell standard enligt pressmeddelandet.  

Alla stugor har ett sovrum, ett vardagsrum och badrum.

Om golfbanan i Thenzawl

Golfbanan i Thenzawl är designad av Graham Cooke and Associates, en av de högst rankade golfbansarkitekterna i Kanada. Golfbanan har 18 hål och sträcker sig över 30 hektar med Sharing Fairway och automatiserat sprinklerbevattningssystem från Rain Bird, USA.

Om Mizoram

Mizoram ligger i den sydligaste delen av nordvästra Indien. Delstaten ligger inkilad mellan Bangladesh i väst och Myanmar (Burma) i öst. Delstaten består till stor del av kullar och berg och den högsta toppen i delstaten är Phawngpui med en höjd om 2210 meter över havet.

Temperaturen i området är behaglig och det blir sällan kallare än ungefär 10 grader på vintern och sällan varmare än 30 på sommaren. Vill du spela golf mellan maj och september bör du dock räkna med rejäla nederbördsmängder.

Resa till Mizoram

För att resa till Mizoram rekommenderar vi flyg eftersom delstaten ligger så svårtillgängligt från resten av Indien. Befinner du dig i Assam kan du dock resa med såväl bil som tåg, även om flyget så klart är bekvämast. Flygplatsen i Mizoram heter Aizawl och du kan hitta flyg via formuläret nedan.