SpiceJet tar över 22 parkerade flygplan från JetAirways och planerar för åtta fler

Medan många andra flygbolag slåss för att minska förluster och till och med går under ser det betydlitg ljusare ut för SpiceJet. Nettovinsten för föregående finansiella år (som slutade i mars) har ökat med hela 22 % till över 500 miljoner rupies.

Öka åttio procent från hundra flygplan

Med övertagandet av JetAirways strandade Boeing 737NG (Next Generation) har flottan nått en storlek av 100 flygplan, något man förväntas öka med hela 80 % under detta finansiella år. Åtta fler av JetAirways Boeing 737 NG ska tas över inom de kommande veckorna. 

Återintroducera avställda olycksdrabbade 737 MAX

Indien var en av de nationer som förbjöd driften av Boeings 737 MAX efter att två dödsolyckor, som skördat 346 offer, drabbat flygplanstypen. De avställda planen har sedan dess gått igenom en ombyggnation som ska göra flygplanen säkrare.

SpiceJets flotta

För tillfället består SpiceJets flotta av 68 Boeing 737, 30 Bombardier Q-400 och två B737 fraktflyg. I snitt för man 575 dagliga flyg till 62 destinationer varav 53 är inrikes och nio utrikesdestinationer. Efter JetAirways konkurs har man tvingats ställa om expansionsplanerna från 2021 till 2019 för att klara av det ökade trycket i vakuumet efter JetAirways.

Från Indien till världen

Enligt SpiceJets styrelseordförande kommer SpiceJet snart kunna ta passagerare från Indien till populära destinationer i Amerika, Europa, Afrika och mellanöstern på en biljett.

Hitta resan till & i Indien

Hitta billiga flygerbjudanden till och i Indien och jämför priser genom vårt formulär här på Indien.nu. Jämför priser mellan hundratals olika försäljare och flygbolag utan extra kostnad!

Läs mer

SpiceJets press-information