Bröllop i Indien

Bröllop i Indien

Hej! Jag är bjuden på bröllop i Indien, januari 2019. Är det någon här som har erfarenhet av bröllop i Indien?

Jag har varit i Indien tio gånger så jag är hyggligt bekant med landet, men jag har ingen erfarenhet av bröllop i indien. Den som skall gifta sig är dottern till den chaufför jag haft under alla mina Indienresor. Vi står varandra mycket nära. 

Nu undrar jag hur ett hinduiskt bröllop (generellt sätt) går till? Vad skall jag ha på mig? Vad skall jag ge i present? Vad kan jag förvänta mig och vad bör jag tänka på?

Jag har naturligtvis pratat med både den blivande bruden och hennes far men jag känner att de inte riktigt förstår mina undringar. Inte alls konstigt, eftersom de tycker att deras kultur står som norm för alla kulturer:-) Jag kommer förmodligen vara den enda "vita" gästen på detta bröllop, så jag vill vara förberedd på att vissa ögon kommer ligga på mig och jag vill försöka gör mitt bästa för att smälta in och visa respekt.

Skulle vara jättekul och intressant att få ta del av era erfarenheter och tankar kring bröllop i Indien! 

//Lisa

Facebook Comments Box