Palolem, Södra Goa

cnylund.se
Vi landade i Goa 4/10 (Indienlight som många säger) och tog en taxi till ett boende vi förbokat i Palolem. När vi kom fram fanns det bara ett krux - byggnaden var inte färdig än... Varför var inte rummet precis vid stranden som vi bokat färdigbyggd? Jo - i Palolem får det inte finnas rum eller någon form av bostad som inte går att monteras ner (endast byggnader som fanns före 1994 får stå kvar) Detta är något som regeringen bestämt och som alla måste följa. Under lågsäsong monterar de alltså ner allt och eftersom vi kom just i början av säsongen blev det som det blev. 
Hur som helst, Palolem är riktigt fint! Palmerna hänger ovanför stranden och havet, maten är god, människorna trevliga och allt är superbilligt! Något som är unikt från platser jag besökt tidigare är att här är det kor överallt, t.ex. efter gatorna, stranden och vi såg vi till och med en som gick in på en restaurang. Som många säkert vet är kor heliga i Indien och får därför vandra lite var de vill!
Under våra 5 nätter i Palolem besökte vi också grannstranden Patnem, cirka 20 minuters promenad bort. På väg till stranden i Patnem gick vi igenom en liten by, passerade ett flertal mysiga små stränder m.m. Det finns så mycket att upptäcka i södra Goa så att hyra en moped är ett hett tips! Trafiken är inte så hemsk som många tror. Vi hyrde moped i 3 dagar och besökte bl.a. den relativt folktomma Cola-beach (ligger cirka 13 kilometer norr om Palolem) som har en otroligt fin strand och en sandbank som delar av havet med en naturlig sötvattenpool.  Vi åkte också till Cabo de Rama, ett gammalt fort med en vacker utsikt inte långt från Cola-beach. Åker man efter denna väg och vill ha lite mer fart och fläkt är även stranden i Agonda värt ett besök. 
Ni kan läsa mer på min hemsida www.cnylund.se