Samtal från Indien.

 Konstnär på väg

Idag ringde ägaren till galleriet  och vi  pratade lite om det praktiska inför utställningen.  Jag blev tacksam att  han förstod min engelska och att jag förstod vad han sade.  Det är en sak att skriva på engelska med Google translator som hjälpmedel, men det är något helt annat att prata i telefon utan några verktyg än sin egen röst.  

Några förändringar: . Jag ska förlänga vistelsen 10-15 dagar så det gäller att boka hemresan på nytt  och förlänga visumet några dagar till. 

Sedan sista blogginlägget, en snabb uppdatering: Jag har sökt visum och vaccinerat mig, jobbat nätter i sträck  och i veckan som gick hade jag två föreläsningar i två olika skolor om hur det är att vara tillbaka i livet efter utbrändheten   och  mitt i allt har jag försökt läsa lite i  vad New Dehli har att erbjuda i fråga om konst, kultur och sedvärdheter.  

Får jag då tid att se allt jag vill? Jag tror inte jag behöver vara på galleriet varje dag. På invigningen, ja och  några besök under veckan utställningen pågår , men utöver det får jag nog tid att se mig omkring. 

Via galleriet   fick jag också tips om  Mumbais Art Festival som jag gärna skulle vilja besöka. Festivalen börjar den 28 November och pågår till den 2 December.  Men Mumbai ligger  långt ifrån New Delhi. Jag måste kolla upp vad det kostar med flyg/tåg. Hoppas det inte är för dyrt för jag skulle älska att vara där. 

Det är en sak jag  måste erkänna: det känns gott att veta att snart lyfter planet till varmare bredgrader nu när frosten har gjort entré. :) 

Bilder