Notis: Floden Nag som flyter genom staden Nagpur ska renas

Floden Nag som flyter genom staden Nagpur ska renas

Med målet om en hälsosam miljö och biologisk mångfald satsar nu Indiens regering på att försöka göra floden Nag ren. Floden som flyter genom staden Nagpur, och också gett staden dess namn, är idag kraftigt förorenad av industrier och orenade kloaker.

Kostnad på 21 miljarder rupies

Nag River Pollution Abatement Project har den 2 mars 2021 godkänts till en kostnad av 21,175,400,000 indiska rupies. Floden, som flyter genom staden Nagpur och därmed gett sitt namn till staden, är nu en mycket förorenad vattenkanal av avlopp och industriavfall. Satsningen meddelades av unionsminister Nitin Gadkari efter att ha varit ordförande för ett möte med Världsbankens tjänstemän, GD NMCG och Nagpurs kommunkommissionär.

Godkänt projekt

Projektet, godkänt enligt National River Conservation Plan, kommer att genomföras av National River Conservation Directorate, NRCD. Målet är att minska föroreningsnivån i termer av obehandlat avloppsvatten, strömmande fast avfall och andra föroreningar som strömmar in i floden Nag och dess bifloder.

Bilden på floden Nag i Nagpur kommer från Ganesh Dhamodkar - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=16432879