Nya uppdateringar hos Indiens järnvägsmuseum

Det indiska National Rail Museum (NRM), Indiens järnvägsmuseum, har precis lanserat ett nytt onlinesystem för biljettbokning. Lanseringen skedde i samband med världsarvsdagen och från och med nu bör du boka dina biljetter online om du vill få utlopp för dina indiska tågdrömmar. Läs mer om museet här:

National Rail Museum representerar 169 år av indiskt tågarv

Vid det indiska tågmuseet finns ett omfattande utomhusgalleri som efterliknar miljön på en bangård. Här ryms en mängd olika ång-, diesel- och elektriska lokomotiv tillsammans med en fascinerande samling av kungliga salonger, vagnar, vagnar, pansartåg, järnvägsvagnar och en skivspelare. Inomhus återfinner vi Interaktiva skärmar och modeller som visar berättelsen om detta tidiga transportsätt. På museet finns några olika åkattraktioner så som Joy & Toy Train ride, 3D Virtual Coach ride samt simulatorer med ång-, diesel- och ellok.

En halv miljon besökare per år

National Rai Museeum i Delhi lockar  ca femhundra tusen besökare varje år och visar hur Indian Railways hjälpte till att ena och utveckla Indien som nation. Målet med att introducera onlinebiljetter är att eliminera köer för besökarna, vilket i sin tur ska hjälpa till att minska väntetiden för att detta populära museum. Systemet ska hjälpa NRM att nå samma höga standard som de bästa offentliga och privata museer och gallerier i Delhi.

Elektronisk betalning för olika simulatorer

Besökare kan också uppleva tågsimulatorer med en så kallad slotbokning. Besökarna kan använda flera betalningssätt, såsom kredit- och betalkort, nätbank och elektroniska plånböcker. Vid betalning får du en så kallad QR-kod till din mobil som lätt kan skannas vid ingång och kassor på museet.

Plats och öppettider

Museet är öppet mellan tisdag och söndag, 10:00 till 17:00.

Biljettbokning och övrig information på www.nrmindia.org

National Rail Museum

Chandra Gupta Marg, Chanakyapuri,

Beside Bhutan Embassy,

New Delhi, 110021