India Tourism kan snart börja dela kontor med Air India

Air India & India Tourism

Det officiella indiska turistorganet, India Tourism, har för närvarande inget kontor i Sverige och finns idag bara i åtta länder. Air India, däremot, har kontor såväl i Sverige som många andra mindre länder. Men vad skulle hända om man delade kontor med skuldtyngda Air India?

h2>Premiumläge med Air India

Det statligt ägda Air India har kontor med premiumlägen över nästan hela världen. Genom att låta India Tourism dela lokaler med flygbolaget kan man såväl hjälpa skuldtyngda Air India att minska hyreskostnaderna med hälften och dessutom kunna dela personal. Fördelen för India Tourism är också given, samarbetet skulle ge turistbyrån direkt tillgång till en världsmarknad utan extrema kostnader, helt i linje med ett större fokus på turism. 

Fler länder kan följa

Med delade kostnader skulle såväl Air India som India Tourism kunna utöka sin verksamhet med kontor i fler städer, något som skulle vara behövligt med tanke på att färre personer behöver uppsöka visumagenter nu när e-visum förbättrats. De traditionella visum-kontoren har ju också fungerat lite som turistbyrå då 

Turistministeriet och Air India i samtal

Samtalen och idén med turistministeriet startade i att den indiska regeringen ville flytta turistinformation till ambassaderna, något turistministerium motsatt sig. Ambassadernas säkerhetsläge gör de olämpliga som turistinformationskontor oh bör enbart användas för diplomatiska ärenden. 

Läs mer

Incredible India

Ministry of Tourism

Business Standard

Hitta resan till Indien

Jämför priser mellan hundratals olika försäljare och flygbolag utan extra kostnad!