Läs in det nya året med indisk litteratur!

Julklappsböcker om Indien
Har du inte semesterdagar eller ekonomin att resa till Indien över jul och nyår? För några hundralappar kan du och dina nära och kära uppleva Indien genom litteraturen.

Här på Indien.nu har vi recenserat massor av bra böcker om Indien.nu. Du hittar våra recensioner här.

Snabbtipset!

Är jullappsshoppingen försenad och tiden för knapp för att läsa långa recensioner? Nedan tiipsar vi om ett par olika böcker som passar lika bra under julgranen på julafton som i resväskan i Indien, eller varför inte, på kaffebordet i vardagsrummet.

Guideböcker till Indien

Lonely Planet IndiaI dagsläget finns det tyvärr bara en guidebok som verkar finnas ute till försäljning och det är den gamla trotjänaren Lonely Planet. Med en upplaga som är daterad 2017 är det en ganska bra reskamrat som kan ganska mycket om landet och de flesta orter ni vill besöka tillsammans. För är det inte trevligare att planera nästa dags aktiviteter över en bok vid bordet på den lilla indiska restaurangen än att sitta i ljusflimret från två individuella telefoner och hitta tips online

Köp Lonely Planet 2017 på Adlibris

Planerar du eller den du vill ge boken att bara besöka södra Indien? Då har Lonely planet en lite lättare bok med bara södra Indien.
Köp den på Bokus 
Köp den på Adlibris 

Här hade vi gärna sett Vagabonds guideböcker vi skrivit om tidigare här. Var har alla alternativa guideböcker tagit vägen?

Jag är redan trött på julmaten. Ge mig god indisk mat nu!

För älskaren av Indisk mat finns det ett enormt utbud av bra böcker. Två av mina favoriter är skrivna av TV-aktuella David Batra och Malin Mendel Westerberg.

David Batras inte så tråkiga indiska matBombay Take Away

David Batras inte så tråkiga indiska mat

 David Batra, smarriga indiska maträtter, vackra bilder och roliga anekdoter är ett bra recept för en fantastisk kokbok. Det gäller bara att hitta rätt mängd av alla ingredienser för en perfekt balans. Och med det lyckas David Batra väl, mycket väl. David Batras Inte så tråkiga indiska mat har vi recenserat här!  
Köp den på Bokus. 
Köp den på Adlibris  

Bombay Take Away

 Som en stor älskare av indisk mat kurrar det lite extra när det trillar in en bok med namnet “Bombay Takeaway : Indien genom maten.” Boken är journalisten och filmaren Malin Mendel Westerbergs första, men förhoppningsvis inte sista, reportagebok om Indien. Malin var nyligen aktuell i tv-serien Världens sämsta Indier med David Batra.
För en komplett recension av Bombay Take Away, se här!
Köp boken på Bokus
Köp boken på Adlibris 

Yogaköket

YogaköketMalin Mendel Westerbergs senaste bok, Yogaköket, är ytterligare en spännande och intressant bok att lägga under julgranen till en Indienälskare. Men den fungerar precis lika bra för den som bara är intresserad av Yoga eller ett hälsosammare liv. I Yogaköket delar Malin med sig av sina godaste recept och bästa yogarörelser för en glad mage och maximal hälsa. Att kombinera yoga och indisk vegetarisk mat är nämligen bland det bästa man kangöra för både kropp och själ.
Hitta Yogaköket på Bokus
… och på Adlibris 

Streckläsning under julgranen

 New Delhi - Borås : den osannolika berättelsen om indiern som cyklade till kärleken i Sverige är den inte helt korta titeln på Per J Anderssons bok om den inte helt korta cykelturen mellan New Delhi och Borås. Har du inte läst den än? Då är det dags att du gör det nu. Vi har recenserat boken här och du kan köpa den på både Bokus och Adlibris här:

Bokus
Adlibris

Mahabarata 


Har du gott om tid att streckläsa kan vi rekommendera en helt fantastisk översättning av det stora Indiska nationaleposet Mahabarata. Till skillnad mot andra översättningar är den här versionen översatt direkt till Svenska utan att gå omvägen via engelska, tyska eller något annat språk. Två delar.

Köp dem på Bokus Del 1 - Del 2
Köp dem på Adlibris Del 1 - Del 2

Mycket mer litteratur!

Här har vi bara nosat på lite av den intressanta litteratur som finns om Indien.
På Bokus och Adlibris hittar du tusentals titlar!

Bokus om Indien

Adlibris om Indien