David Batras inte så tråkiga indiska mat

Bokfakta
Författare
David Batra
Förlag
Walter and Books
Språk
Svenska
Genre
Mat & dryck
David Batra, smarriga indiska maträtter, vackra bilder och roliga anekdoter är ett bra recept för en fantastisk kokbok. Det gäller bara att hitta rätt mängd av alla ingredienser för en perfekt balans. Och med det lyckas David Batra väl, mycket väl.

David är kanske mest känd som stå-upp-komiker från olika humorprogram på tv. Hans inte så tråkiga indiska mat visar att han har mer på sitt fat än bara komedi. Kokboken är dock inte befriad från humor utan innehåller en hel del glädje och skratt förutom alla goda recept och vackra bilder.

Han visar att det går att laga riktigt god indisk mat utan en massa konstiga ingredienser, faktiskt så mycket godare än på många indiska restauranger i Sverige. Men det klart, ibland kan man behöva krångla till det för att göra det lite extra speciellt. Dessa, lite krångligare, recept finns också med, men som en liten överkurs under det speciella husmorskapitlet. Det som gör den här indiska kokboken så speciell är, förutom de vackra bilderna och de intressanta anekdoterna, att vi även hittar en del för svensken normala maträtter, med en indisk touch. För det är ju faktiskt så, i Indien är man expert på att ta inspiration från internationella kök och göra om med en egen indisk twist – och så har även Batra gjort här. Vid sidan om linsgrytor, paneer och tandooriemat får vi även hamburgare och nästan svenska, fast totalt indiska, köttbullar – av nötkött!

Förutom en hel del vegerariska och ickevegetariska huvudrätter bjuder David också på flera goda indiska desserter och visar att det inte behöver vara så krångligt som man kan tro. De kalla indiska såserna, yoghurt-drinkarna och dryckerna med eller utan alkohol finns givetvis också med. Kort sagt, här finns allt du behöver för att göra sommarens grillfest lyckad. Inspiration till dekoreringen får du på köpet.

Den stora frågan med alla vackra kokböcker är, kommer jag använda den?

Ja, om du gillar indisk mat finns det nog ingen bättre kokbok på den svenska marknaden. I Indien finns förvisso mer kompletta kokböcker men då finns det stor risk att du helt enkelt inte kan hitta det du behöver i affärerna hemma eller kanske inte hänger med bland de indiska matlagningstermerna.  Kanske får vi göra lite avkall på det absolut genuint indiska i vissa fall men vi kommer nära den äkta varan och vi gör det med glädje och inspiration. Vi kan därför varmt rekommendera David Batras inte så tråkiga indiska mat till alla som har ett sug efter indisk mat eller bara vill prova något annorlunda! Att den dessutom inte ser så tråkig ut på soffbordet eller köksbänken är bara en bonus.

Comments

MrsMahajan (ej verifierad) lör, 2014-08-23 17:40

Den här kokboken är verkligen att rekommendera , recepten är enkelt och bra förklarade och supergoda . En bra nybörjarbok för indisk matlagning .
 Och som alltid när David Batra är i farten får man sig ett gott skratt av de många roliga berättelserna .

Skratt och matlagning , en bra kombination .

Sväng ihop en Indisk rätt och bjud några vänner och ha en trevlig afton : )