Upptäck Indiens under: En reseguide

Indien, ett land rikt på kultur, historia och naturlig skönhet, lockar resenärer från hela världen. Från Himalayas snöklädda toppar till de gyllene stränderna i Goa, erbjuder Indien en mångfald som få andra länder kan matcha. Här ger vi en snabb introduktion!

En mosaik av kulturer

Indien är hem för en av världens äldsta civilisationer och dess kulturella landskap är lika varierat som dess geografi. Varje region i Indien har sin egen unika identitet, språk och traditioner. Festivaler som Diwali och Holi firas med stor entusiasm och ger en inblick i landets rika kulturella arv.

Kulinariska äventyr i Indien

Kulinariskt äventyr i Indien

Indisk mat är berömd över hela världen för sina smaker och kryddor. Varje region har sina specialiteter, från Punjabs tandoori till Keralas kokosnötsrika rätter. En resa till Indien är inte komplett utan att ha provat det lokala köket.

Indiens naturliga underverk

Indiens naturliga underverk

Indien är också känt för sin fantastiska natur. Landet har flera nationalparker och vildmarksområden där man kan se tigrar, elefanter och andra vilda djur. De majestätiska Himalayabergen erbjuder oöverträffade möjligheter för vandring och bergsklättring.

Historiska skatter

Historiska skatter (Taj Mahal)

Indiens historia är inskriven i dess många monument och ruiner. Taj Mahal i Agra, de kungliga palatsen i Rajasthan och de antika templen i Tamil Nadu är bara några exempel på platser som vittnar om landets rika förflutna.

Resa i Indien

Resa i Indien (The Best Exotic Mariegold Hotel)

Att resa i Indien kan vara en utmaning men också otroligt givande. Det omfattande järnvägsnätet erbjuder en utmärkt möjlighet att se landet, och det finns gott om alternativ för boende, från lyxhotell till enkla gästhus.

För mer information om hur du planerar din resa till Indien, hitta all information här på Indien.nu. Klicka dig gärna vidare via länkarna i artikeln ovan också!