Nytt direktflyg mellan Jaipur och Jodhpur i Rajasthan

Under Februari 2023 invigdes ett nytt direktflyg mellan Jaipur och Jodhpur. Flyget som förbinder två större städer i Rajasthan kommer att trafikeras av IndigGo fyra dagar i veckan. Att flygplatsen i Jodhpur äntligen ska få en ny terminal är som grädde på moset.

Flygtider mellan Jaipur och Jodhpur

Flygnummer

Till

Från

Dagar

Avgångstid

Ankomsttid

6E-7406

Jodhpur

Jaipur

Mån, Tis, Tors, Fre

09:55

10:55

6E-7131

Jaipur

Jodhpur

Mån, Tis, Tors, Fre

11:15

12:15

Under invigningen av det nya flyget berättade den indiska flygministern, Jyotiraditya Scindia, att det är ett mycket viktigt tillfälle att två viktiga städer i landet kopplas samman. Han betonade också hur denna nya anslutning ytterligare kommer att stärka den redan etablerade ”Gyllene triangeln” där Delhi, Agra och Jaipur ingår. Ministern fortsatte med att tala om Indiens framväxt som den tredje största flygmarknaden i världen när det gäller inrikestrafik och den 7:e största i världen när det gäller internationell och inrikestrafik tillsammans.

Ökad infrastruktur för Indiens flygtrafik

På tal om ökad infrastruktur för flygresor i delstaten Rajasthan menade Scindia att man för att tillgodose den ökade efterfrågan på flygresor i Jodhpur kommer behöva en ny terminalbyggnad. Denna nya terminalbyggnad kommer dessutom att invigas snart. Den nya terminalen kommer kosta uppskattningsvis fem miljarder rupies och ha en yta på 20 000 kvadratmeter. Den nya större ytan kommer innebära att flygplatsen kan ha er kapacitet för att hantera tusen passagerare och ge ett stort lyft för turismen och den lokala ekonomin.

Utveckling av Rajasthans flygtrafik

Ministern tillade att under ledning av premiärminister Narendra Modi har det skett en betydande utveckling i Rajasthans civila luftfartslandskap sedan 2014. Han berättade att nya flygplatser har etablerats i Kishangarh, Bikaner och Jaisalmer och en ny flygplats också planeras för Kota. Antalet flyg i Rajasthan har också ökat från 555 flyg per vecka under 2014 till hela 1530 flyg per vecka nu.