Visum och Vaccin

Visum och vaccination!

idag har vi varit och besökt Cox and Kings Global Services (CKGS) Sweden AB på David Bargares gata 26A i stockholm. Efter bravaderna igår var vi förberedda på kaos. Något som aldrig uppstod. De var trevliga och förstående för att detta var en ny situation för oss och att vi aldrig säkt visum förut och var lite novisa.
Först ut var bästis (som inte hade skrivit ut sin kopia som jag hade gjort iförväg) hon fick betala för två kopior (5kr st). Sedan fick vi stå i varsin lucka då det inte var några andra där. jag lämnade mina kopior, färgfoton samt kopian på makuleringen av mitt medborgarskap. Herren samlade ihop allt och tog 619kr (ingick sms-avisering) för besväret. Bästis hade inget färgfoto med sig utan fick ta en bild i deras automat för 150kr.
Sammanlagt vill jag säga att det var ett smidigt sätt att ansöka på.
Utrustade med kvitton och broschyrer beger vi oss mot Svea vaccin.

På Svea fick vi fylla i hälsoformulär och bestämma vilka sprutor vi skulle ta... Som spruträdd var jag inte sugen på någon. Men nickade snällt när tjejen berättade att det var bra att ta för både hepatit a och b samt uppdatera grundskyddet (polio, stelkramp och difteri). Drog visa kortet som i trans och földe med in i ett bås. Medan hon förberedde sprutorna fick jag syn på en bedövningsspray på en hylla... när hon kommer in frågar jag om jag inte kan få lite. Hon tittar trött på mig och väser att det ändå inte hjälper mot den smärta jag kommer att känna efteråt... sen blir hon orolig att jag ska svimma och springer och hämtar godis.
Visst gör det ont vid sticket och lite molande värk även eferåt men hon hade inte behövt skrämmas så.

Nu kan vi bocka av detta på vår lista inför Indien!