Tillbaka

Tillbaka

Hej , 

Då är jag tillbaka här igen , mitt förra konto heter MrsMahajan , skrev lite blogg där medans jag bodde i Indien , kolla gärna den om ni vill . Den 24e Mars 2015 var jag tillbaka i Sverige igen efter nästan ett helt år i Indien i West Delhi . Min plan var då att närvara vid min sons student , vilket blev en väldigt lyckad dag . Sen jobba några månader eller nåt år och sen återvända till Delhi igen . Men så mycket annat hände när jag kom hem .

Avståndet blev tyvärr för mycket för mej , och jag kände inte alls att det var så bråttom att åka tillbaka till Indien igen . Jag valde att skilja mej från min man i Indien , och avbryta våran anknytnings ansökan som skulle gjort att han kunnat leva i Sverige med mej . Vi är dock fortfarande gifta i Indien . Och har efter mycket tjafs och tystnad lyckats hitta en fin vänskap igen såsom vi hade när vi träffades här i sverige för flera år sedan . 

Jag har på sista tiden funderat mycket på det här hur det var att bo i Indien som svensk . Har kommit fram till att det faktiskt var roligt , och att jag kände mej mer omhändertagen av familjen / vänner / grannar än jag gör här . 

Vi hade väldigt bra sammanhållning på våran gata och umgicks mycket , barnen tyckte att jag var bästa " Diddi " och ibland trängdes nästan hela barnaskaran i våran lilla lägenhet . " Mina " små barn whats appar mej flera ggr i veckan ännu och frågar " När kommer du diddi , vi väntar ju på dej " ...

Ja Diddi , som betyder syster är väldigt sugen på att åka tillbaka igen ska gudarna veta . 

Svärmor går och väntar hon med , min exman börjar få slut på ursäkter , och har sagt att han fick avslag på våran anknytningsansökan för att inte oroa henne . Ingen vet att vi skiljt oss , vilket kanske är lika bra . Han sa att jag måste jobba ett tag till innan jag kommer , han var själv 7 år i Sverige , så hon är van att vänta på sina barn . 

Vet inte hur många av er som sett " Delhis vackraste händer " med Björn Kjellman i huvudrollen , kan verkligen rekommendetra den korta tvserien som fångar många typiskt indiska grejjer . 

Efter att jag kollat på den så började mina tankar snurra en hel del och jag tänkte att jag skulle faktiskt kunna flytta ner till Indien med ett tag , den här gången på riktigt . Har inget särskilt som håller mej kvar här egentligen , sonen har flyttat hemifrån och är klar med skolan . Föräldrarna och brorsan har sitt eget liv , vänner kan man skypa eller whatsappa med närsom . 

Dock så får denna plan ta nästan ett år då jag behöver jobba ihop en buffert , och spara pengar så jag klarar mej där ett tag iaf . Sen måste jag rensa ur mitt förråd som ser ut som en katastrof typ . Ska rensa ur och sälja bort allt icke nödvändigt , sen får sonen komma och kolla vad han ska ha kvar av sina prylar . 

Har en jättemysig lägenhet som jag helst skulle behålla , men kanske blir svårt om jag inte vet när jag ska komma tillbaka , man kan ju bo några månader i taget här och i Indien med faktiskt . 

Många tankar sent en Onsdagskväll . 

Tacksam för tips om att flytta till Indien .

På återseende : ) 

Bildgalleri
En soluppgång på våran terass i West Delhi .

En soluppgång på våran terass i West Delhi .

Kommentera

Liknande sidor

Om Indien.nu

Indien.nu grundades år 2000 som en ickekommersiell webbplats för spridande av information och resetips om Indien. Sajten drivs och utvecklas av Henric Carlsson som sedan 2007 bor i staden Udaipur, Rajasthan, Indien. Läs mer om Indien.nu här!

Kontakta oss

För frågor och synpunkter skicka ett mail till: Webmaster Vill du tipsa om arrangemang och evenemang i Sverige, maila: Henric För fler kontaktdetaljer, se kontakta oss.

© 1999-2013 Indien.nu