Tillbaka

Hej , 

Då är jag tillbaka här igen , mitt förra konto heter MrsMahajan , skrev lite blogg där medans jag bodde i Indien , kolla gärna den om ni vill . Den 24e Mars 2015 var jag tillbaka i Sverige igen efter nästan ett helt år i Indien i West Delhi . Min plan var då att närvara vid min sons student , vilket blev en väldigt lyckad dag . Sen jobba några månader eller nåt år och sen återvända till Delhi igen . Men så mycket annat hände när jag kom hem .

Avståndet blev tyvärr för mycket för mej , och jag kände inte alls att det var så bråttom att åka tillbaka till Indien igen . Jag valde att skilja mej från min man i Indien , och avbryta våran anknytnings ansökan som skulle gjort att han kunnat leva i Sverige med mej . Vi är dock fortfarande gifta i Indien . Och har efter mycket tjafs och tystnad lyckats hitta en fin vänskap igen såsom vi hade när vi träffades här i sverige för flera år sedan . 

Jag har på sista tiden funderat mycket på det här hur det var att bo i Indien som svensk . Har kommit fram till att det faktiskt var roligt , och att jag kände mej mer omhändertagen av familjen / vänner / grannar än jag gör här . 

Vi hade väldigt bra sammanhållning på våran gata och umgicks mycket , barnen tyckte att jag var bästa " Diddi " och ibland trängdes nästan hela barnaskaran i våran lilla lägenhet . " Mina " små barn whats appar mej flera ggr i veckan ännu och frågar " När kommer du diddi , vi väntar ju på dej " ...

Ja Diddi , som betyder syster är väldigt sugen på att åka tillbaka igen ska gudarna veta . 

Svärmor går och väntar hon med , min exman börjar få slut på ursäkter , och har sagt att han fick avslag på våran anknytningsansökan för att inte oroa henne . Ingen vet att vi skiljt oss , vilket kanske är lika bra . Han sa att jag måste jobba ett tag till innan jag kommer , han var själv 7 år i Sverige , så hon är van att vänta på sina barn . 

Vet inte hur många av er som sett " Delhis vackraste händer " med Björn Kjellman i huvudrollen , kan verkligen rekommendetra den korta tvserien som fångar många typiskt indiska grejjer . 

Efter att jag kollat på den så började mina tankar snurra en hel del och jag tänkte att jag skulle faktiskt kunna flytta ner till Indien med ett tag , den här gången på riktigt . Har inget särskilt som håller mej kvar här egentligen , sonen har flyttat hemifrån och är klar med skolan . Föräldrarna och brorsan har sitt eget liv , vänner kan man skypa eller whatsappa med närsom . 

Dock så får denna plan ta nästan ett år då jag behöver jobba ihop en buffert , och spara pengar så jag klarar mej där ett tag iaf . Sen måste jag rensa ur mitt förråd som ser ut som en katastrof typ . Ska rensa ur och sälja bort allt icke nödvändigt , sen får sonen komma och kolla vad han ska ha kvar av sina prylar . 

Har en jättemysig lägenhet som jag helst skulle behålla , men kanske blir svårt om jag inte vet när jag ska komma tillbaka , man kan ju bo några månader i taget här och i Indien med faktiskt . 

Många tankar sent en Onsdagskväll . 

Tacksam för tips om att flytta till Indien .

På återseende : ) 

Bilder