Munnar

[user-blog-title]

Efter en 6 timmar lång bussresa (från Alleppey) upp för trånga serpentinvägar var vi framme i den lilla bergsbyn Munnar, 1600 meter ovan havet. Munnar är bl.a. känt för att ha några av världens högst belägna teodlingar. Vägen hit var otroligt vacker! 

I Munnar finns det ett flertat resebyråer man kan gå in i för att antingen få lite tips på vad man kan göra samt boka en tur med dem. Detta gjorde dock inte vi, vi hittade richshawföraren Raju som vi tyckte om och han erbjöd att ta med oss på en privat heldagstur för 1500 INR (nästan 100 kronor/person) Eftersom vi åkte själva med honom kunde vi säga till när vi ville att han skulle stanna så vi kunde ta foton, om vi var hungriga och ville stanna etc. Han visade oss varje smultronställe och vi ångrar inte en sekund att vi valde att åka med honom.

Under turen åkte vi ännu längre upp i bergen än vi redan var, förbi tusentals teplantager, ett flertal byar, djur (vilda) & vattenfall. Allt var så otroligt grönt och vackert, knappt några turister alls! Det är så svårt att beskriva miljön som finns där, ni får själva se på bilderna nedan, även fast det inte gör verkligheten rättvisa...

Av Raju fick vi reda på att det finns cirka 300 elefanter i Munnar som är fria och inte används för att t.ex. rida på eller andra turistsyften. Folket i Munnar är väldigt noga med att inte gå för nära eller skrämma dessa elefanter, som främst är på ängarna där man inte får gå (djungeln undviker elefanterna oftast då det är så mycket mygg där) På morgonen kan man ibland möta de enorma bjässarna efter vägen, detta gjorde dock inte vi. Bilderna jag tagit på elefanterna är från cirka 40 meters avstånd.

Den tredje dagen i Munnar besökte vi nationalparken Eravikulam, cirka 7 kilometer bort från stadskärnan. Ett tips är att antingen ta en rikschaw eller taxi dit, bussarna dit går inte speciellt ofta om man inte bokat via en resebyrå. Vi hade inte vädergudarna med oss och efter fem timmar kom vi hem blöta och frusna, men har man tid i Munnar är nationalparken värt ett besök. 

Är man i södra Indien är Munnar verkligen att rekommendera! Det var en av de platser vi föll för mest under våra 5 veckor i Indien. 

Ni kan läsa mer om vår 2.5 månaders resa genom Indien, Maldiverna och Sri lanka på www.cnylund.se och instagram carolanylund.