Indien flaggar av åtta nya tåg anslutna till Kevadiya i Gujarat

Indiens premiärminister, Narendra Modi, flaggade i dagarna av åtta tåg som alla förbinder Kevadiya i Gujarat med åtta olika destinationer i landet. Under en videokonferens invigde han också andra järnvägsrelaterade projekt i delstaten.

Åtta olika nya tågdestinationer

Premiärminister Narendra Modi sa att ansluta sig till Kevadiya från alla håll genom järnvägsförbindelser är ett minnesvärt ögonblick av stolthet för alla. Modi höll ett tal efter att ha flaggat av åtta tåg som förbinder olika regioner i landet med Kevadiya i Gujarat och han invigde även flera andra järnvägsrelaterade projekt i staten via videokonferenser.

De olika destinationerna

Premiärministern påpekade att de nya anslutningarna mellan Kevadiya och Chennai, Varanasi, Rewa, Dadar och Delhi tillsammans med MEMU-tjänsten mellan Kevadiya och Pratapnagar och ombyggnationen till bredspår av sträckan Dabhoi-Chandod och ny linje mellan Chandod-Kevadiya är ett nytt kapitel i utvecklingen av Kevadiya. Detta kommer att gynna både turister och lokala Adivasis eftersom det kommer att ge nya möjligheter till egenföretagande och sysselsättning.

Anslutna religiösa platser

Järnvägslinjen kommer att ansluta till viktiga platser av tro som Karnali, Poicha och Garudeshwar on Narmada.