Helikopterturer från Coimbatore i Tamil Nadu till Hampi i Karnataka och mer

Nu har samtal inletts mellan ett helikopterföretag och indiska myndigheterna, där ibland Archaeological Survey of India, om att starta helikopterturer från Coimbatore i Tamil Nadu till Hampi i Karnataka. En resa som tar nära 12 timmar med bil.

Helikopterfärder i Hampi

Redan idag anordnar man helikopterturer i Hampi under Hampi-festivalen och de nödvändiga helikopterplattorna finns redan tillgängliga nära Hampi. Turerna sker med helikoptrar av typen Bell407 som kan ta sex passagerare åt gången.

Fler destinationer kommer efter Hampi

Företaget, Express Holidays från Coimbatore, har knutit avtal med Planet X Aerospace Pvt. Ltd. Och vill nu erbjuda flygturer från Coimbatore till Hampi, Mangaluru och Kodagu i Karnataka samt Munnar i Kerala. Samtal sker också med olika hotell och resorter som kan tänkas vara intresserade.

Smakar det så kostar det

Helikoptrarna kommer inte konkurrera med tåg, buss eller bil prismässigt. Företaget räknar med att en tur kan komma att kosta ungefär 100 000 rupies per person om helikoptern är fullbokad, även om priserna ännu inte är spikade. Man räknar inte med att det kommer råda brist på rika turister (inhemska som utländska) som ska nappa på erbjudandet. 

Skulle du vara intresserad av denna resa?

Bild av stuart.mike - Bell 407, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=40954821