Monsunen förväntas nå södra Kerala inom ett par dagar

Efter några dagars försening ser det nu ut som om monsunen når Kerala under helgen eller under de första dagarna nästa vecka.

Monsunen började den 28 maj 2011 men på grund av väderförhållandena till havs blir den alltså något senare i år. Monsunen över Kerala brukar vara kraftigast under de första veckorna för att sedan lugna ner sig allt eftersom resten av landet kyls ner av regnen. Även om monsunen är något sen in över Kerala räknar man med att monsunen ska nå Mumbai under slutet av nästa vecka för att inom 45 dagar ha nått större delen av Indien. Regnen förväntas nå Delhi runt den 30 juni.

Indiens Monsun

Även om monsunen är till stor glädje för många brukar den ändå innebära vissa problem, speciellt under den första tiden då avloppsdiken och dräneringar ännu inte rensats.

Vi på Indien.nu välkomnar monsunen till Indien 2012 och vill tipsa om vår monsunguide där du kan få tips om vilka ställen i Indien som passar bra för en resa under perioden.

Läs mer om monsunen och våra tips:
http://www.indien.nu/Reseguider/Monsunguiden

Källa:
http://www.tehelka.com/story_main52.asp?filename=Ws010612Monsoon.asp

Nyhetsämne

Kommentera

Liknande sidor

Om Indien.nu

Indien.nu grundades år 2000 som en ickekommersiell webbplats för spridande av information och resetips om Indien. Sajten drivs och utvecklas av Henric Carlsson som sedan 2007 bor i staden Udaipur, Rajasthan, Indien. Läs mer om Indien.nu här!

Kontakta oss

För frågor och synpunkter skicka ett mail till: Webmaster Vill du tipsa om arrangemang och evenemang i Sverige, maila: Henric För fler kontaktdetaljer, se kontakta oss.

© 1999-2013 Indien.nu