Ta båten mellan Kolkata och Guwahati!

Det är inte bara inom flyg och tåg det rör sig i Indien. Nu närmar sig en ny båtlinje mellan Kolkata i västbengalen och Guwahati i Assam genom Bangladesh!

Den nya linjen är möjlig efter att Indien och Bangladesh har beslutat att tillåta passagerartrafik mellan de båda länderna rapporterar Times of India. Inland Waterways Authority of India (IWAI) har tagit ansvaret för att ordna kryssningslinjen genom National Waterways 2 och det ser ut som det Kolkata-baserade rederiet Heritage Cruises kommer trafikera linjen.

Två länder – Tre floder

Den nya kryssningslinjen kan starta så tidigt som mars 2019 och borde erbjuda fantastiska vyer och upplevelser. Undertecknad har varit med på kryssningar i västbengalen (några av de farleder som kommer att används i kryssningen till Guwahati). Efter att ha lämnat Indiska Sunderbans efter Kolkata går farleden via Dhaka och Dhubri och slutligen Guwahati. Farleden går via tre floder, Floden Ganda i Indien, Jamuna i Bangladesh och till sist Brahmaputra i Assam.

Mer att läsa

Indien.nu om Kolkata
Bildgalleri om kryssning i Västbengalen och Sunderbans
Times of India

Hitta billiga flygerbjudanden direkt till Kolkata och jämför priser genom vårt formulär här på Indien.nu. Nedan kan du jämföra priser mellan hundratals olika försäljare och flygbolag utan extra kostnad!