Tamil Nadu ansluter till kampanjen för ett rent Indien

Efter att kampanjen Rent Indien, Clean India, officiellt startade förra veckan vid Qutab Minar i Delhi börjar kampanjen sprida sig över landet. Nu har delstatsregeringen i Tamil Nadu öronmärkt 50 miljoner rupies för att göra delstatens stränder, tempel och andra turistdestinationer rena.

Marina Beach i Chennai
Marina Beach i Chennai

Marina Beach i Chennai är en av platserna som ska städas upp tillsammans med andra stränder, vattenfall, tempel och övriga turistmonument och liknande. Men det är inte bara städning och uppsättning av sophantering som är en del av planen utan även utbildning och information. Studenter och andra organisationer ska också involveras för att sprida information till bland annat turister för att förhindra nedskräpning och dålig hygien.

Även den privata sektorn ska involveras i planerna, bland annat vill man att det ska byggas toaletter vid dom olika sevärdheterna i Tamil Nadu. Precis som i Delhi har privata intressen redan tagit initiativ till att göra Indien renare och mer hygieniskt. I Mamallapuram har redan en privat skola börjat städa stränderna.

Vi hoppas att fler delstater snart hoppar på tåget och att fler och fler privata företag tar initiativ att göra Indien lite renare och lite bättre.

Tamil Nadu är den delstat som lockar näst flest utländska turister varje år och tredje störst när det handlar om inrikes turister. 2011 tog delstaten mot 3,3 miljoner utländska turister och hela 130 miljoner turister från resten av landet.

Läs mer om Tamil Nadu här!

Källa: http://www.deccanchronicle.com/

Nyhetsämne