Tamil Nadu satsar på ekoturism och naturen

Bara månader efter att Tamil Nadus nya chefsminister tagit över delstaten går man nu ut med en ny strategi för att få delstatens turistnäring att växa. Bland dessa sju strategier återfinns flera intressanta saker för naturälskaren (och för den som gillar rena toaletter).

Tamil Nadu
Utsikt över Tamil Nadu

Bland annat ska området kring Kolli Holls utvecklas som eko-turismsdestination och dessutom ska våtlandet kring Suseendram, Therur och Manakudikayal göras till fågelreservat och turistdestination. Fågelreservatet får idag ta emot upp mot 90 olika fågelarter varav 50 olika flyttfågelarter från den arktiska regionen förutom den 25 000 våtmarksfåglarna som också kommer hit.

Som ytterligare ett led för att bevara delstatens artbestånd ska man även starta en 22,5 hektar stor zoologisk park i Udayagiri som kommer ha minst 26 olika arter av djur, inklusive hjortar och myrätare.

Det är glädjande att se att fler och fler inser potentialen i att bevara djur och natur även i ett ekonomiskt perspektiv och hoppas på fler liknande satsningar i såväl Tamil Nadu som resten av Indien.

Se karta och läs mer om Tamil Nadu här!

Källa:
http://ibnlive.in.com/

Nyhetsämne