Blogg för Baloo

Välkommen till Baloos blogg. Här kan du hitta alla de senaste inläggen.

I morgon smäller det då jag ska hålla mitt nya föredrag om Khunti på Rosengårdens bibliotek i Helsingborg. Sitter med de sista förberedelserna hemma och hoppas att min röst och lungor ska hålla i morgon.

Så var det dags igen! Drygt 3 år sedan sist som jag höll ett indienföredrag men i höst kommer det att bli ändring på det. För ungefär en vecka sedan blev jag uppringd av en man från föreläsningsföreningen i Tåstarp utanför Ängelholm.

Vi har åter igen börjat fundera på en Indienresa, i så fall kommer det att bära av under senare delen av sommaren 2012. Vart är inte spikat men att det blir Khunti är ganska givet.

Halv 9 begav vi oss iväg i jeepen; 7 nunnor, chauffören och så jag.

Fick lite sovmorgon och vaknade först innan kl 7 av skolflickornas skratt och lek ute på skolgården utanför mitt fönster.

Beställde en taxi genom Hare Krishna Guest House till Domestic Airport för 250 Rs. Killen i receptionen ville ha 50 Rs extra i comission vilket jag vägrade betala.

Har nu landat i monsunens Delhi. Varmt, fuktigt och precis nu kom den
forsta skuren Smile

De senaste resorna har jag kunnat ta med en hel del skänkta sjukhusattiraljer till Health Centret i Khunti, så även denna gång. Det blir dock i betydligt blygsammare form nu.

Loppet gick för en månad sedan men nu har de lagt ut ett trevligt bildspel med lämplig musik till från eld-dopet:

Har varit några fullspäckade veckor sedan jag skrev här senast.