Dags för indienföredrag igen!

Baloo

Så var det dags igen! Drygt 3 år sedan sist som jag höll ett indienföredrag men i höst kommer det att bli ändring på det. För ungefär en vecka sedan blev jag uppringd av en man från föreläsningsföreningen i Tåstarp utanför Ängelholm. Han undrade om jag var intresserad av att hålla ett uppföljande föredrag till det jag höll där för ca 6 år sedan. Efter en kort tvekan sa jag ja och han skulle återkomma med besked efter det att de bokat in höstens program. Förra gången jag var där berättade jag bla om vårt första fadderbarnsbesök i Khunti. Nu ska jag försöka knyta ihop säcken lite och berätta om hur det har gått där både med olika personer samt uppbyggnaden av "healthcentret" som jag varit delaktig i.

Idag ringde en dam från ett av Helsingborgs stadsdelsbibliotek, biblioteket på Rosengården, upp mig och undrade om jag var intressera av att komma dit i höst och prata om Indien. Javisst sa jag, som nu fått lite blodad tand på det här igen. Faller det väl ut där så kommer jag förmodligen att få chansen att hålla föredraget på fler av biblioteken i Helsingborg.

Jag har bestämt mig att bara tacka ja till föredrag som är inom ett rimligt avstånd från Helsingborg. Minns med fasa föredragen i Lönsboda och Simrishamn, där jag fick lägga timmar på resandet en vardagskväll. Den biten var inte kul och bidrog nog till att jag slutade hålla föredrag för tre år sedan.

Föredragen kommer att vara i form av diabildsvisningar och jag räknar med att hålla på i ca 1 timme och 20 minuter. Bäst att börja öva hemma tidigt i höst för stackars vänner så att ringrostigheten är borta när det är dags för skarpt läge i oktober och november.