Utbildning till över 700 homestay-ägare runt Darjeeling, Indien

Under en tredagarskurs har det indiska turistdepartementet utbildat mer än sju hundra homestay-ägare Darjeeling-regionen i den indiska delstaten Västbengalen. Utbildningen är tänkt att berika gästfrihet hos Homestay-ägarna och för att säkerställa en bättre upplevelse för turisterna som anländer till området

Invigdes av turistminister Prahlad Singh Patel

Workshopen, som anordnades av turistdepartementet, Indiens regeringskontor (öst), India Tourism Kolkata i samarbete med Eastern Himalayas Travel & Tour Operator Association som resurspartner och IIAS School of Management som kunskapspartner, invigdes av den indiska unionsministern för turism och kultur, Prahlad Singh Patel. Turistministern invigde med att säga att "Utveckling av homestays genom förbättrad gästfrihet kommer att göra lokalsamhällen Atmanirbhar". Atmanirbhar är en term från den indiska regeringen som ungefär kan översättas till ”självförsörjande Indien”.

Från Darjeeling, Kalimpong och Dooars

Som helhet deltog 725 homestay-ägare från Darjeeling, Kalimpong och Dooars i detta tre dagar långa ”Mega Workshop”. Under dessa dagar har de har utbildats i marknadsföring, försäljning, attitydutveckling, produktkunskap etc. för att göra dem självständiga i att marknadsföra sina boenden på ett effektivare vis. Utbildningen har inte bara haft uppgiften att säkerställa en bättre besöksupplevelse för turisterna utan också att etablera östra Himalaya och Dooars som ett eftertraktat resmål för inhemska och utländska turister. 

Hjälpa den lokala ekonomin

En förbättrad turism kan hjälpa den lokala turistekonomin enormt och även bidra till att hållbarhetsmålen för turistministeriet och UNWTO uppnås. Unionens minister för kultur och turism, Prahlad Singh Patel sade också att ”En självberoende turismbaserad ekonomi i Atmanirbhars anda kommer att ge ungdomarna i regionen möjligheter till förvärvsarbete”.

Läs mer

Läs mer om Västbengalen på Indien.nu

Resa till Darjeeling

Närmsta flygplats finns i Bagdogra 95 km bort. Till Bagdogra går flyg från bland annat Kolkata och Delhi. Närmsta internationella flygplats finns i Kolkata, för svenskar brukar det dock vara mer ekonomiskt lönsamt att flyga till Delhi och inrikesflyg där ifrån. Du kan anvädna formuläret nedan för att hitta och jämföra priser.