Demonstrationer i Sariska håller Sariska Tiger Reserve stängd

Den populära nationalparken Sariska Tiger Reserve nära Jaipur i Rajasthan, Indien, är åter igen blockerad för turister, det här är andra gången sedan mars. Det är bönder och bybor från och omkring nationalparken som spärrar ingången till parken för att få igenom ett antal krav mot administrationen i området. Dels vill byborna ha en väg rakt genom parken och dels vill man att odlingar ska registreras inom parken.

Då byborna blev lovade vissa saker under demonstrationen i mars som man nu anser inte införlivats kräver man nu att District Collector (en form av överhuvud för distriktet) ska avgå. Från administrationens sida hävdar man att ett tidigare utslag från supreme court, Indiens högsta domstol, förhindrar att man gör något. Under tiden kan man alltså inte komma in i nationalparken.

Redan nu märker hotell och turoperatörer av protesterna då många gäster avbokar sina rum och resor till Sariska. Vissa hotell har även fått sina ingångar blockerade av stenar och stockar.
Demonstrationerna i Sariska sker under parkens högsäsong, det är nu när det är varmt och torrt chansen att se vilda djur är som störst. Vattenhålen i parken blir nämligen färre och färre ju längre in under sommaren man kommer och djuren tvingas därför vandra till de få vattenhål som finns kvar, något som gör det lättare för besökaren att se tiger eller något av de andra vilda djuren som finns i parken.

Har du planerat en resa till Sariska? Håll utkik i indiska medier om utvecklingen!

Källa:
Times of India

Nyhetsämne