Incredible India – Incredible Tiffin

De flesta som någon gång varit i Indien har nog sett den indiska matlådan som kallas tiffin. En tiffin är en stapel av tre eller fler runda små matlådor av rostfritt stål med ett handtag på toppen. Dessa matlådor har fått ge namnet till indiska turistministeriets nya kampanj, Incredible Tiffin. Kampanjen, som är utvecklad tillsammans med Cuisine Society of India, ska visa på Indiens enorma gastronomiska utbud.

Kampanjen kommer utföras såväl i Indien som utomlands för att locka utländska turister med Indiens fantastiska mat.

Kampanjen kommer få en egen webbsida med den finurliga adressen tiff.in. Tyvärr fungerar inte webbsidan än men håll utkik inom kort. Den interaktiva webbsidan kommer innehålla bilder, filmer och många recept på såväl restaurangmat som mat ”som farmor skulle gjort den”.

Vi på Indien.nu har givetvis också information om indisk mat på vår webbsida.

Läs mer om Indisk mat på Indien.nu:
Fakta om Indisk mat
Recept på Indisk mat
Indiska örter och kryddor

Källor:
Go India
Times of India

Kommentarer

Re: Incredible India – Incredible Tiffin

Det är väl inte matlådan som är tiffin utan själva maten, lunchen, mellanmålet som kallas tiffin, både maten och konceptet, inte just den matlådan. Typ som packad lunch eller liknande.

Re: Incredible India – Incredible Tiffin

Från början kallade man ett enklare snack för tiffin men nu för tiden är det snarare konceptet, den speciella lådan med mat som kallas för tiffin. Och det är själva lådan som har fått stå modell för kampanjen och innehållet som i den som ska lyftas fram. Ska kolla om det går att skriva det lite tydligare. Tack för kommentaren!