Indien vill främja medicinsk turism

I det femte mötet mellan den indiska unionens minister för kultur och turism, Prahlad Singh patel, i National Medical and Wellness Tourism Promotion Board i under måndagen menade han att det nu är rätt tid att främja turismen för bland annat Yoga och Ayurveda till landet.

National Medical and Wellnes Tourism Board

National Medical and Wellness Tourism Board bildades för att ta itu med hinder mot tillväxten av medicinsk turism och för att tillhandahålla dedikerade institutionella ramar för att främja marknadsföring av medicinsk turism, wellness-turism, yoga, ayurveda-turism och alla andra former av indisk medicin som täcks in i Ayurveda, Yoga, Unani, Siddha och homeopati (AYUSH). Framträdande läkare som Dr Naresh Trehan från Medanta, Dr Randeep Guleria, chef för AIIMS, Dr Devi Prasad Shetty, ordförande för Narayana Health är några av de framträdande styrelseledamöterna.

Rätt tid att främja Yoga & Ayurveda

Under mötet sa turistminister Patel att det här är rätt tid att främja Yoga och Ayurveda då det just nu finns ett stort behov av detta. Turismministern tillade att Indien har 34 sjukhus som är ackrediterade av Joint Commission International (JCI) och 578 under National Accreditation Board for Hospitals & Healthcare Providers (NABH).

Förbättrad hälsovård

Patel menade att, ”Antalet sjukhus enligt JIC: s internationella standarder måste utökas så att turisterna har fler sjukhus att välja mellan. Under Ayushman Bharat har många sjukhus i Indien fått välbehövliga uppgraderingar.” Han menar att ”nu kommer de att införlivas i NABH och att deras standarder höjs till JIC-nivåer så att människor som kommer till Indien för medicinsk turism har fler alternativ. Det blir även så att visum kommer att beviljas baserat på rekommendationer från dessa centra och sjukhus. ”

Wellness-turismen i världen växer snabbt

Patel sa under mötet att ”Medicin- och wellness-turismen växer snabbt. Den globala marknaden för medicinsk turism var värd 19,7 miljarder USD under året 2016 och uppskattades ha en genomsnittlig årlig tillväxt på 18,8% och uppgå till 46,6 miljarder USD redan år 2021 (Källa: Services Export Promotion Council, Commerce Ministry). Asien och Stillahavsområdet stod för den största andelen av cirka 40% av den globala marknaden. ”

Tävling i medicinsk turism med 130 internationella startnummer

Den indiska turismministern sade att mer än 130 länder runt om i världen tävlar om en bit av den globala kakan. De populära destinationerna för medicinsk turism inkluderar Indien, Brunei, Kuba, Columbia, Hong Kong, Ungern, Jordanien, Malaysia, Singapore, Sydafrika, Thailand och USA etc. Det omfattar främst och övervägande biomedicinska förfaranden i kombination med resor och turism. Han tillade att det totala antalet lokala medicinska turister fördubblats på bara tre år i Indien. År 2017 var cirka 22 procent av de medicinska turisterna från Västasien följt av 15,7 procent från Afrika, enligt den indiska turiststatistiken i dess rapport från 2018.

Läs mer

Pressrelease från P.I.B