Varkala

Faktaruta
Varkalas placering i Indien
Invånare (ca): 
45 000
Språk: 
Malayalam, Engelska
Bäst tid att besöka: 
Varkala är bäst under Vinterhalvåret
Resa till & från: 

Flyg: Närmsta flygplats är i Thiruvananthapuram ca 55 km bort.

Tåg: Varkala har en tågstation så det är enkelt och smidigt att ta sig hit med tåg.

Introduktion: 

Som samhälle är Varkala lugnt och erbjuder inte mycket, men tar man sig upp mot Arabiska Sjön och tillbringar tiden vid klipporna så möter man en mycket livlig atmosfär.

Strand i Varkala, Kerala
En liten strand i Varkala

Det här är ett av Ryggsäcksturisternas Mecka och man störs inte av den stora turismen här, de flesta är i Varkala för att varva ner, gå på yogakurser och liknande. På kvällarna samlas folk med gitarr, munspel och andra allehanda instrument vid någon klippavsats och njuter av solnedgången och senare det kolsvarta mörkret. Att hitta bra matställen här är inte svårt; de ligger ett efter ett längs klipporna, men inte heller det känns exploaterat. Varkala gör något med ens sinne som inte går att beskriva... eller så är det för att där är de flesta turister inte så mycket "turister".

Sevärdheter: 

Inte så många faktiskt, men här finns stränder och små mysiga bodar där man kan pruta rejält. Solnedgången över havet i Varkala är det mest spektakulära, ingen är den andra lik! Det finns dock ett alldeles magnifikt tempel nere i byn, det blir en trevlig promenad i värmen på någon timme eller så.

Vid den norra stranden finns en fin fiskeby och en vacker strandpromenad samt en liten moské. Dessutom finns där i krokarna, om man går längs den asfalterade vägen från Hotel Evergreen mot klipporna, ett litet fint tempel innanför en mur.

I Varkala finns även ett 2000-årigt Vishnutempel.

Annat att göra: 


Boende: 

Det finns massor av prisvärda boenden i Varkala. Dom flesta budgetalternativen ligger nära eller på klippan ovanför huvudstranden. Priserna varierar kraftigt så det kan löna sig att titta runt en liten stund.

Även om Varkala nu växt som turistort kan man fortfarande hita billigt boende. Räkna dock med att priserna blir mycket högre över jul och nyår. På Hotels.com kan man ofta finna finare hotell till bra priser och med prisgaranti. Ett bra alternativ om man vill ha boende ordnat i förväg. På Hotels.com hittar man kanske inte de absolut enklaste hotellen, till dem måste man ofta gå personligen , men bra normala eller finare boenden.

Äta: 

De flesta restauranger (så kallade Shaks) ligger på rad uppe på klippan ovanför huvudstranden. Här finns det mesta du kan tänka dig i matväg, bara att välja och vraka. Att de flesta restauranger ligger så nära varandra gör det förståss enkelt att jämföra menyer, se vilket ställe som är populärt för tillfället (det brukar innebära hög omsättning på maten och mindre chans till magsjuka).

Ät färsk grillad fisk, hummer, räkor eller något annat gott från havet och njut av en kall öl vid solnedgången.

Vill du hitta andra turisters recensioner på restauranger (och boenden) i Varkala, se TripAdvisor här!

Väder: 


Historia: 


Övrigt: 

Hitta resan till Varkala

Varkala ligger bara en kort bilresa bort från den internationella flygplatsen I Trivandrum. Testa vårt formulär för att hitta flyg till låga priser.

Bilder från Kovalam:

Bilder från Varkala

Bildgalleri
Fiske - Varkala

Fiske - Varkala

Fiskare - Varkala

Fiskare - Varkala

Sunset - Varkala

Sunset - Varkala

Mindre strand i Varkala

Mindre strand i Varkala

Fiskebåtar - Varkala

Fiskebåtar - Varkala

Huvudstranden i Varkala

Huvudstranden i Varkala

vattendrag - Varkala

vattendrag - Varkala

Restauranger i Varkala

Restauranger i Varkala

Kommentera

Liknande sidor

Om Indien.nu

Indien.nu grundades år 2000 som en ickekommersiell webbplats för spridande av information och resetips om Indien. Sajten drivs och utvecklas av Henric Carlsson som sedan 2007 bor i staden Udaipur, Rajasthan, Indien. Läs mer om Indien.nu här!

Kontakta oss

För frågor och synpunkter skicka ett mail till: Webmaster Vill du tipsa om arrangemang och evenemang i Sverige, maila: Henric För fler kontaktdetaljer, se kontakta oss.

© 1999-2013 Indien.nu