Internationella flyg till Port Blair, Andamanöarna.

Andamanerna

De näst intill folktomma och orörda stränderna i ögruppen Andamanerna kan snart vara ett minne blott, detta efter att flygplatsen i Port Blair nu kan ta emot utrikesflyg.

Paradisöar under hot?

Andamanernas kritvita stränder och turkosa hav har tidigare varit ganska svårtillgängliga och många av öarna inte speciellt utvecklade när det kommer till hotell och restauranger. De flesta hotell har varit enklare hyddor i närheten av stranden. Detta kan nu komma att ändras när indiska regeringen gör flygplatsen i Port Blair till en auktoriserad plats för att ta emot folk från utlandet.

Med färja eller flyg från fastlandet

För att besöka ögruppen har man tidigare kunnat ta färja från det indiska fastlandet, en resa på runt fyra dagar. För den som vill flyga finns också inrikesflyg från bland annat Kolkata i Västbengalen.

Inrikesflygen till Port Blair avgår från:

Flygbolag Avreseort / Destination
Air India Chennai, Delhi, Kolkata, Visakhapatnam
GoAir Ahmedabad, BengaluruChennaiKolkata, Mumbai
IndiGo BengaluruChennaiDelhi, HyderabadKolkata 
Jet Airways Chennai  
SpiceJet Bengaluru (under säsong med start 5 januari 2019), ChennaiDelhi, Kolkata  
Vistara ChennaiDelhiKolkata 

Veer Savarkar International Airport

Flygplatsen i Port Blair får nu sedan 31 december 2018 också ta emot flyg direkt från utlandet. Till att börja med kommer man inte kunna få visa vid ankomst utan man måste resa med vanligt turistvisa, det kan dock komma att ändras mycket snabbt så håll utkik vid bokningstillfället. I vanlig ordning måste man också fixa tillstånd för att besöka vissa av öarna direkt vid ankomsten till flygplatsen.

Internationell flygplats utan internationella flyg?

I skrivande stund har inga internationella flyg annonserats till Port Blair, men det är nog bara en tidsfråga med tanke på det nya beslutet. Alla flygbolag som flyger till Port Blair från Skyscanner.se

Vad tycker du om beslutet om internationella flyg till Andamanerna?

Mer att läsa om Andamanerna och Nikobarerna

Läs mer i vår guide till Andramanerna och Nikobarerna

Läs också, Storstädning bland koloniala namn - Andaman & Nicobarerna i städyra!

Hitta resan till Andamanerna

Hitta de bästa flygerbjudanden direkt till Andamanerna genom vårt formulär här på Indien.nu. jämför mellan tusentals olika försäljare och flygbolag utan extra kostnad! Välj en avreseort i Sverige för utrikesflyg eller en ort i Indien för inrikesflyg