Covid-tester återinförs för resenärer från vissa asiatiska länder

Indien återinför covid-19-tester för resenärer som kommer från ett antal asiatiska länder från och med den första januari. Utöver detta testas redan 2% av inkommande resenärer från hela världen vid ankommande flygplatser i Indien. Reser du runt i världen och har Indien på programmet, läs då vidare!

Obligatoriska COVID-tester för resenärer från flera asiatiska länder

Internationella passagerare som reser från Kina, Hongkong, Japan, Sydkorea, Singapore och Thailand till Indien kommer att vara skyldiga att genomgå RTPCR-tester före avresan. Dessutom måste dessa resenärer ladda upp den COVID-negativa RTPCR-testrapporten på Air Suvidha-portalen. Reglerna gäller från och med 1 januari 2023. Testet ska ha genomförts inom 72 timmar innan avfärd till Indien.

2% av alla ankommande resenärer testas

Utöver kraven för resenärerna från de asiatiska länderna ovan har Indien redan infört slumpmässiga tester av 2% av de ankommande resenärerna till Indien, oavsett från vilket land de rest. 

Enligt de indiska myndigheterna görs detta med tanke på den föränderliga situationen med covid19 över hela världen, särskilt i de ovannämnda länderna.

I dagsläget finns inga indikationer på att kraven för PCR-test kommer införas från andra länder, även om detta inte kan uteslutas.

Nyhetsämne