Bil

Att hyra en bil med chaufför i Indien kan vara ett mycket smidigt sätt att resa runt på. Många hotell erbjuder möjligheten att hyra en bil med chaufför, och även om det kan vara relativt dyrt i rupier, så kan det vara värt det om man föredrar att inte resa kollektivt.

Sätt dina önskemål först

När du hyr en bil med chaufför är det dock viktigt att du får dina önskemål tillgodosedda. Var noga med att bestämma rutten och se till att chauffören inte bestämmer vad ni ska se eller var ni ska äta eller sova. Det kan hända att chauffören har provision på vissa ställen där ni kanske inte vill bo eller äta.

Sagt pris gäller

'Det är också viktigt att komma överens om priset och tidsramen för resan. Normalt sett betalar man bilhyran per kilometer och avgifter såsom vägtullar och parkering tillkommer utöver priset. För en mindre bil med AC i gott skick kan man räkna med 10 rupies per km, medan priset för en större bil med plats för fler passagerare kan hamna runt 20 rupies per km. Förutom detta tillkommer också kostnaden för chaufförens boende och mat när han är ute på resa. Gör upp om allt INNAN avresa!

En till dig, en till mig

Var också medveten om att om chauffören försöker ta dig till en butik, vilken som helst, oavsett om den ägs av en kusin, brorsa, farbror eller någon annan, så kommer han troligtvis att få en provision. Om du får ett bra pris, så är det kanske inga problem, men var medveten om att chauffören nästan alltid får 25-50% av det belopp du betalar för varan!

Att vara cahaufför eller inte vara chaufför, det är frågan

Det finns också möjlighet att hyra en bil utan chaufför, men det är inte något vi rekommenderar om du inte har erfarenhet av att köra i Indien. Att hyra bil kan innebära att du missar den stora delen av Indien, som är beroende av interaktionen med lokalbefolkningen på bussar och tåg. En stor del av nöjet med att resa i Indien är att få möjligheten att lära känna människor och kulturen i landet.