Inrikesflyg

Avstånden i Indien är mycket stora. Landet är ca 7 gånger så stort som Sverige och kommunikationerna är långt ifrån lika väl fungerande som våra. Att resa 50 mil kan ibland ta över ett dygn i tåg och 10 mil med buss kan i värsta fall ta 10 timmar. Bli inte avskräckt av det, för oftast finns det välfungerande alternativ (om än långt ifrån så snabba som i Sverige) och om tidsschemat är pressat så finns det inrikesflyg mellan alla större städer.

Lista över några indiska flygbolag som flyger inrikes

 • IndiGo 
  Det största inrikesflygbolaget i Indien med en marknadsandel på 55,5 procent i september 2020². Det har ett nätverk av över 60 destinationer i Indien och utomlands och har ett rykte om att vara punktligt och prisvärt.
 • SpiceJet 
  Det näst största inrikesflygbolaget i Indien med en marknadsandel på 13,4 procent i september 2020². Det har ett nätverk av över 50 destinationer i Indien och utomlands och är känt för att erbjuda lågprisflyg och bra service.
 • Air India 
  Det nationella flygbolaget i Indien med en marknadsandel på 9,4 procent i september 2020². Det har ett nätverk av över 100 destinationer i Indien och utomlands och erbjuder fullserviceflyg med gratis måltider och underhållning ombord.
 • GoFirst 
  Ett lågprisflygbolag med en marknadsandel på 7,8 procent i september 2020². Det har ett nätverk av över 30 destinationer i Indien och utomlands och fokuserar på att erbjuda smarta och effektiva flygningar.
 • Vistara 
  Ett joint venture mellan Tata Group och Singapore Airlines med en marknadsandel på 6,4 procent i september 2020². Det har ett nätverk av över 40 destinationer i Indien och utomlands och erbjuder premiumflyg med tre kabiner: ekonomi, premium ekonomi och business class.

Det finns också andra mindre inrikesflygbolag som AirAsia India, Alliance Air, Star Air, TruJet och Zoom Air som betjänar olika regioner och nischer i Indien. Du kan jämföra priser, rutter och tillgänglighet för dessa flygbolag på olika webbplatser som MakeMyTrip, Yatra, Cleartrip och Goibibo.

Sökmotorer med bokningsmöjlighet för indiska inrikesflyg

Du kan använda till exempel Skyscanner.se för att hitta de bästa inrikesflygen i Indien från tusentals olika leverantörer, detta resulterar nästan alltid i bäst pris. Testa gärna våra formulär direkt här på Indien.nu, det kostar inget extra för dig som resenär!