Kamel

Att resa med kamel i Indien är en unik upplevelse som kan erbjuda en fascinerande inblick i den lokala kulturen. Rajasthan är den mest populära delstaten att uppleva en kamelsafari i Indien, där man kan resa genom öknar och uppleva landskapet på nära håll.

Utforska den lokala kulturen

En kamelsafari är inte bara en transportform, utan också ett sätt att utforska den lokala kulturen och traditionerna. Under kamelsafarin kan du möta nomadiska stammar, besöka byar och ta del av traditionell musik och dans. En kamelsafari är en unik möjlighet att uppleva Indiens landsbygd på ett sätt som inte är möjligt på andra sätt.

Välj en seriös och djurvänlig arrangör

För att säkerställa en positiv upplevelse på kamelsafari i Indien är det viktigt att välja en seriös och pålitlig arrangör. Se till att gruppen är liten och att du får din egen kamel. Det är också viktigt att arrangören tillhandahåller nödvändig utrustning såsom täcken, mat och vatten, som ingår i priset.

Det är också viktigt att välja en arrangör som bryr sig om djurens välbefinnande och behandlar dem med respekt och omsorg. Kamelerna ska vara friska, rena och välmatade. De ska inte överbelastas eller misshandlas. De ska också få tillräckligt med vila och vatten under resan.

Några av de arrangörer som har bra rykte och erbjuder djurvänliga kamelsafaris i Indien är:

  • Sahara Travels i Jaisalmer: Ett familjeägt företag som har varit verksamt sedan 1988. De erbjuder olika typer av kamelsafaris, från halvdagsturer till flerdagarsturer. De har också ett eget ökencamp där du kan bo över natten.
  • Real Desert Man Camel Safaris i Jaisalmer: Ett annat familjeägt företag som har varit verksamt sedan 1992. De erbjuder skräddarsydda kamelsafaris som passar dina intressen och budget. De har också ett eget ökencamp med traditionella tält och faciliteter.
  • Trotters Independent Travel i Jaisalmer: Ett företag som grundades av en brittisk resenär som blev förälskad i Rajasthan. De erbjuder olika typer av kamelsafaris, från korta turer till långa expeditioner. De har också ett eget ökencamp med bekväma tält och mat.
  • Jodhpur Camel Safari i Jodhpur: Ett företag som erbjuder dagsturer till Osian, en historisk plats med gamla tempel och sanddyner. Du kan njuta av en kamelritt genom öknen och se solnedgången över landskapet. Du kan också besöka en lokal by och ta del av kulturen.
  • Vino Desert Safari i Bikaner: Ett företag som har varit verksamt sedan 1992 och erbjuder olika typer av kamelsafaris, från halvdagsturer till flerdagarsturer. De har också ett eget ökencamp där du kan bo över natten i traditionella tält eller lyxiga sviter.
  • Rao Bikaji Camel Safari i Bikaner: Ett företag som grundades av en ättling till Rao Bikaji, grundaren av Bikaner. De erbjuder skräddarsydda kamelsafaris som passar dina intressen och budget. De har också ett eget ökencamp med bekväma tält och faciliteter.
  • Camel Man i Bikaner: Ett företag som drivs av en passionerad kamelälskare som har varit verksamt sedan 1998. De erbjuder olika typer av kamelsafaris, från korta turer till långa expeditioner. De har också ett eget ökencamp med mysiga tält och mat.

Det är dock viktigt att notera att även om dessa arrangörer rekommenderas från flera håll, kan vi på Indien.nu aldrig garantera upplevelsen. Det är därför alltid viktigt att undersöka och välja en pålitlig och ansvarsfull arrangör för att få en säker och positiv upplevelse på din kamelsafari i Indien.

Sammanfattningsvis, en kamelsafari är en oförglömlig upplevelse som ger dig möjlighet att upptäcka Indiens landsbygd på ett unikt sätt. Det är viktigt att välja en pålitlig arrangör som bryr sig om djurens välbefinnande och ger dig en säker och bekväm resa.

Bra utgångspunkter för Kamelsafari I Indien

Köpa egen kamel

Vissa turister köper sin egna kamel och tar en lång ridsemester genom landet. Men ska man göra det så ska man nog vara mycket van vid både djur och landet i sig.

Att köpa en kamel i Indien är inte en enkel process. Det finns flera saker att tänka på innan man bestämmer sig för att skaffa sig ett sådant exotiskt husdjur. Här är några tips och rekommendationer:

Välj var du vill köpa din kamel

Du behöver inte resa till Mellanöstern för att köpa en kamel. Det finns flera platser i Indien där du kan hitta kameler till salu, särskilt i Rajasthan, Gujarat och Uttar Pradesh. Du kan besöka boskapsmarknader, kamelfestivaler eller kontakta specialiserade uppfödare eller organisationer. Till exempel har staden Pushkar i Rajasthan en stor kamelfestival i oktober och november där tusentals kameler byter ägare.

Var beredd när du besöker en marknad i ett främmande land. Säljarna kan känna igen att du inte är en lokal och försöka lura dig på olika sätt. De kan överdriva kamelens ålder, hälsa, temperament eller ursprung. De kan också försöka pressa dig att köpa snabbt eller höja priset om de ser att du är intresserad.

Överväg att ta med dig en lokal person som kan hjälpa dig. Det kan vara bra att ha någon som kan tala språket, förhandla om priset, kontrollera kamelens skick och hantera pappersarbetet. Du kan anlita en guide, en tolk eller en vän som har erfarenhet av att köpa kameler.

Välj den rätta kamelen för ditt syfte

Det finns olika typer av kameler som passar för olika ändamål. Till exempel finns det dromedarer (enpuckliga) och baktrier (tvåpuckliga) som har olika anpassningar till olika klimat och terränger. Det finns också olika raser av kameler som har olika egenskaper och personligheter. Till exempel är Jaisalmeri-rasen känd för att vara snabb och uthållig, medan Bikaneri-rasen är känd för att vara lugn och vänlig.

Kamelens hälsa

Kontrollera kamelens hälsa och temperament innan du köper den. Du vill inte köpa en sjuk, skadad eller aggressiv kamel som kan orsaka problem för dig senare. Du kan be om ett veterinärintyg som visar att kamelen är frisk och vaccinerad mot vanliga sjukdomar som rabies, brucellos och tuberkulos. Du kan också undersöka kamelen själv genom att titta på dess ögon, mun, näsa, öron, päls, hovar och svans. Du kan också observera hur den beter sig mot andra djur och människor. En frisk och lydig kamel ska ha klara ögon, rosa tandkött, ren näsa, alerta öron, glansig päls, starka hovar och en livlig svans. Den ska också vara lugn, nyfiken och vänlig mot dig.

Var redo att betala ett rimligt pris för din kamel

Priset på en kamel beror på flera faktorer som ras, ålder, kön, storlek, utbildning och efterfrågan. I Indien kan priset variera från några tusen till flera hundra tusen rupier beroende på dessa faktorer. Till exempel kostar en mogen hane av Jaisalmeri-rasen mellan 50 000 och 100 000 rupier, medan en dräktig hona av Bikaneri-rasen kan kosta upp till 300 000 rupies.