Motorcykel

Här går det undan!

Med hjälm, utan hjälm och hela familjen bakpå eller på styret.
Tutan går lika varm som däcken och man får se upp för dem om man ska över gatan. Det finns inte ett utbrett nät av uthyrningsfirmor i Indien och med tanke på trafiken är det kanske bra. Det finns dock vissa ställen där man kan hyra en scooter eller kanske en indisk motorcykel. Tänk på att trafiken i Indien är betydligt hetsigare än i Sverige och att vägarna ofta är mycket dåliga. Ska du hyra en MC så bör du vara en mycket van förare.

Det krävs internationellt körkort för att få köra i Indien. Detta måste du ordna i Sverige innan avresa. Nu är förvisso inte de indiska uthyrningsfirmorna speciellt nogräknade med detta men om du blir stoppad av polisen är det inte säkert att det räcker med en muta. Om du dessutom råkar ut för en olycka kan situationen bli än värre.

Kommentera

Liknande sidor

Om Indien.nu

Indien.nu grundades år 2000 som en ickekommersiell webbplats för spridande av information och resetips om Indien. Sajten drivs och utvecklas av Henric Carlsson som sedan 2007 bor i staden Udaipur, Rajasthan, Indien. Läs mer om Indien.nu här!

Kontakta oss

För frågor och synpunkter skicka ett mail till: Webmaster Vill du tipsa om arrangemang och evenemang i Sverige, maila: Henric För fler kontaktdetaljer, se kontakta oss.

© 1999-2013 Indien.nu