Indien storsatsar på sjutton platser i den nya unionsbudgeten

Den indiska unionsbudgeten för 2019-2020 är nu klar och med det har även landets satsningar på turism för kommande år offentliggjorts. Det står nu klart att sjutton olika platser i Indien kommer få lite extra kärlek under det kommande året.

Uttalande från finansminister Nirmala Sitharaman

I början av månaden blev Indiens nya unionsbudget klar för det kommande året och den indiska finansministern har avslöjat hur man kommer satsa på turismen under det kommande året. De nya satsningarna är utöver de som redan startats och där UDAN, flygprogrammet med flyg mellan nästan alla orter och platser i Indien är instrumentalt. Finansminister Nirmala Sitharaman berättar nu att sjutton ikoniska platser i Indien ska få extra kärlek i budgeten.

En smärre ökning av turismbudgeten

Den totala budgeten för turismen i Indien kommer också få en liten men välbehövlig knuff i rätt riktning. Turismen till Indien ligger fortfarande långt under vad landet önskar och betydligt mindre länder i regionen lockar ett mycket större antal turister. Under året 2019-2020 kommer turistministeriet därför få en ökad budget om 1,82% och kulturministeriet en ökad budget om hela 7%. 1371,53 crore rupies (13,7 miljarder rupies vilket i dagsläget motsvarar nära 1,9 miljarder sek) för infrastruktur, om turism och 575 crore rupies (vilket betyder 5,75 miljarder rupies vilket idag motsvarar ungefär 785 miljoner sek) för PR.

Storsatsning på den rika kulturen hos Indiens stambefolkning

För kulturministeriet har ytterligare stora pengar allokerats för att förbättra för turismen och för att bevara den rika kulturen som finns bland, diens stambefolkning.

”Med syftet att bevara det rika stamkulturarvet utvecklas ett digitalt arkiv där dokument, folklåtar, foton och videor om deras utveckling, ursprungsort, livsstil, arkitektur, utbildningsnivå, traditionell konst, folkdans och andra antropologiska detaljer om stammarna i, dien lagras. Förvaret kommer att berikas och stärkas ytterligare” säger Nirmala Sitharam.  Hon fortsatte berätta att "Hundra nya kluster kommer att, rättas under 2019-20 för att göra det möjligt för 50 000 hantverkare att komma,  i den ekonomiska värdekedjan”

De sjutton ikoniska platserna

De sjutton viktiga och ikoniska platserna i Indien som ska få extra kärlek under det nya budgetåret är följande:

1. Taj Mahal,  Uttar Pradesh

2. Fatehpur Sikri Uttar Pradesh

3. Humayun’s Tomb,  New Delhi

4. Red Fort,  New Delhi

5. Qutub Minar,  New Delhi

6. Ajanta,  Maharashtra

7. Ellora,  Maharashtra

8. Khajuraho,  Madhya Pradesh

9. Hampi,  Karnataka

10. Colva beach Goa

11. Somnath,  Gujarat

12. Dholavira,  Gujarat

13. Mahabalipuram,  Tamil Nadu

14. Kaziranga,  Assam

15. Mahabodhi,  Bihar

16. Amer Fort,  Rajasthan

17. Kumarakom,  Kerala

 

 

Hitta resan till och i Indien

Hitta billiga flygerbjudanden till Indien och jämför priser genom vårt formulär här på Indien.nu. Välj avreseort i Indien för att hitta inrikesflyg