Blogg för RiaPanir

Som Dessert, Joecons på södra Goa, Benaulim

Ja vi hade ju entry kvar på Indien-visumet och Apollo skänker ut en "lyxresa14d", ja då får man väl ta det då! Våran julklapp. Jag fyller på mitt vodafonekort med 500 rp via ezetop redan här hemma, för att aktivera 2 Gb datapaket när jag är där. Om Vodafone får man säga att de har en bra hemsida med bra chatt o support när man så behöver.

Trekking i Upper Mustang Jomsom till Lo Manthang 3.11-13.11

RosaSari på safari

Trekking i Upper Mustang Jomsom till Lo Manthang 3.11-13.11

 

Första anhalt Jomsom

RosaSari på safari

Vi steg upp kl fyra och åkte iväg kl fem med hotellets bil. Plockade upp bäraren på vägen. Det dröjde inte länge förrän vi såg första snötäckta toppen. Efter 5 timmar kom vi till Ghaza. Därifrån åkte vi sedan buss. En trång liten skranglig sak. Satt längst bak med två tyskar. Risk för att slå sig ordentligt så man fick spjärna sig fast alla de 7 timmarna som det tog.

Nepal och förberedelse för trecken till Mustang.

RosaSari på safari

Måste ju nämna något om Chitwan, en stor nationalpark med noshörningar, tigrar o björnar. Vi såg dock bara de första från elefantrygg. Många elefanter med turister var det runt om i buskarna, men ändå upplevde man fridfullheten. Noshörningarna stod nog där de alltid stått. Ute i träsket var tex en mamma o hennes kalv.

Det är vägen som är mödan värd....gränsöverskridande uppbrott.

RosaSari på safari

När man reser i Indien o Nepal eller vandrar, då återkommer man hela tiden till Karin Boyes Uppbrott. Vi har gjort uppbrott och företagit oss på den Sista Färden, från helvetesmyllret i Varanasi över sagolika pastorala idyller på landet. Tom djuren har en leende i ansiktet. Man kan se åsneforor med stora stålskodda trähjul, fungerande som taxi.

Varanasi

RosaSari på safari

Så har vi då kommit till denna badort av stora mått. Miljoner Indier kommer hit för att bada eller dö. Vi har fått se massor. Hotellet ligger i utkanten, men vi har blivit bussade o cyklade. Sista biten fick vi gå i de trånga gränderna ner till floden och där blev vi körda i motorbåt på morgonen och i roddbåt på kvällen.

Agra, Orchha o Khajuraho

RosaSari på safari

Sängarna här i Indien är hårda. Men man sover konstigt nog gott och är man hurtig så blir det fint underlag till yogaövningar. Vi kunde gärna haft med oss de självuppblåsta liggunderlagen. De skyddar mot bedbugs med. Det har vi dock bara haft i Dehli. Det här hotellet är kanske inte snuskigt. Lakanen ser rena ut. Men det är enkelt. Bastuvarmt utan AC.

Ranthambhore tiger-safarirally, vad hände?

RosaSari på safari

Haya, y´all

Den Rosa staden Jaipur.

RosaSari på safari

Namaste!

Här går det undan. Kvartisju startar bussen. och eftersom den inte kan ta sig fram till hotellets dåliga gata, så lastas våra resväskor på några cykelrikshor som leds ett par kvarter under vår bevakning. 

Den här bussen ska vi ha förbi Ranthambhore, Agra, Orchha till Khajuraho. Sen blir det tåg till Varanasi. Efter det buss upp till Nepal.

Indien och Nepal i rosa skimmer. New Dehli får börja.

RosaSari på safari

 

New Dehli 12-13.10 2013

Det rosa skimret kommer från Rosa Bussarna som anordnar denna resa.

Så har vi då kommit iväg. Qatar är inte superfräscht, men  har bra service. Underhållningen är på topp. man kan tom surfa men det kostar minst 25 USD. Så, nej! Det är förstås nån satellitgrej.

Prenumerera på innehåll