Som Dessert, Joecons på södra Goa, Benaulim

Som Dessert, Joecons på södra Goa, Benaulim

Ja vi hade ju entry kvar på Indien-visumet och Apollo skänker ut en "lyxresa14d", ja då får man väl ta det då! Våran julklapp. Jag fyller på mitt vodafonekort med 500 rp via ezetop redan här hemma, för att aktivera 2 Gb datapaket när jag är där. Om Vodafone får man säga att de har en bra hemsida med bra chatt o support när man så behöver. Deras täckning är hyffsad, men med en misstanke att Airtel kanske är bättre. Dock har jag fått en känsla att allt är lite vacklande o toppstyrt i Indien. I somliga stater mer än andra.

Hur som helst så hade vi 2G mesta tiden. Det funkade. kude läsa tidningar osv. Men så chattade jag o undrade varför det inte var 3G som de sagt. Fick lite mer kött på inställningarna o sen dök 3G upp...o försvann. Hur som helst, vi hade vad vi behövde. Det var 700 Mb kvar när vi stängde av till slut. Då hade jag streamat ett tv-prograqm på 40 min och det tog 400 Mb. Så vi hade klarat oss på 1Gb. 50 kr är bättre än hotellets 500 kr=400rp per dygn. 100/timme.

Till resan. Vi åkte Novair extra. Då får man mat o drinkar. Tog 10 timmar med tankning i Baku. Bra faktiskt även om de verkar lite gamla. Det är nog samma lilla plan som åker fram o tillbaks varje vecka. Väl framme var det sent på kvällen och det var uppfriskande att sitta med öppet fönster o snusa in Goas luft. Man försöker kika in hos folk som fortfarande har tänt. Men om man ser nåt så är det mycket avskalat smaklöst o praktiskt spartanskt. Den frodiga grönskan o palmernas stora blad. Jag njuter.

Väl framme får vi ett stort rum med balkong, som har massor av palmer framför nosen på tredje våningen. En rolig liten fågel som ser ut som en uggla men skränar som en papegoja kommer där o sätter sig mitt framför. jag har målat den. Poolen skymtar o bakom den trädgårdsrestaurangen som ska ha live music varje kväll. Det var inte så farligt. Det tog alltid slut prick 23. Skönt!

Det är ett rysshotell. Det var inte heller så farligt. Det var väldigt städade o lågmälda barnfamiljer. Ryssar brukar ju kunna gapa o hålla på, men inte här. Man var faktiskt förvånad.

Frukosten ingick. Den var riklig. Men varierades inte mycket så efter 14 dagar var man blasé. Kaffet var inte gott, så vi gjorde eget Gevalia på rummet. Där häckade vi till 12-snåret. Sen var det poolen eller havet. Dit kunde man gå på 20 min eller åka shuttle. Vi gick hem i månskenet efter att ha ätit nåt i strandshacket.

Det är väääldigt lugn strand i Benaulim. Inga försäljare alls. Endast på kvällen kommer några ungar o säljer blinkande prylar. Hundarna är underbara att titta på. En jättestor vattenbuffel blir motinerad fram o tillbaks varje em. De vill ha några rupies om man fotograferar. Klart! 

Första lördan åkte vi med Åse och Ove på en båttur med lunch o drinkar på floden Sal. Utgår från Mobor- Cavelossim. Vi gjorde en sväng ut på havet o såg delfiner. Det var kul. 

De åkte på sina turer till stan. Inte vi. Vi läste böcker. 9 vardera. Det blev Guru av Zac o`Yeah (mycket upplysande), I Skuggan av Taj Hotel av Anita Desai, mycket rörande och utrensande. Även Oksanens Utrensning hittade vi på hotellet. Från Dehli till Borås var mycket läsvärd och även där beskrevs en otroligt deprimerande apartheit. En dålig bok var En Tripp till Indien. Inte ens rolig.

Ja, nu har man faktiskt läst en hel del av Indienlitteraturen. Jag har aldrig läst så mycket tidigare. Får väl ge oss på filmer snart.

Nu ska jag börja "En Ömtålig Balans" av Rohinton Mistry, Hejdå!