Nytt lyxtåg tar dig genom Rajasthan på åtta dagar

Det nya lyxtåget Royal Rajasthan on Wheels sägs vara Indiens lyxigaste tåg och som sådant kanske inget som passar de flesta resenärer. Det extravaganta tåget kan förse de upp till 82 passagerarna med lyxiga sviter och två restauranger med barer. Men det är inte billigt, resan kostar från 4 130 dollar med tillägg på 1600 dollar för specialsviterna.

Royal Rajasthan on Wheels
Bild från Royal Rajasthan on Wheels

Under de åtta dagarna och sju nätterna kommer resenären besöka Delhi, Jodhpur, Udaipur, Chittorgarh, Ranthambores nationalpark, Jaipur, Khajuraho, Varanasi, Agra för att sedan avsluta resan i Delhi igen. Vi tycker personligen att schemat kan kännas väldigt pressat även om den mesta av restiden sker på natten. Bland annat ska man hinna besöka såväl Udaipur som Chittorgarh på en och samma dag (klicka på orterna ovan för att läsa våra resguider). 

I resan ingår förutom boende och själva resandet även alla entréer, all mat och turerna i programmet. Drycker tillkommer och med tanke på att Royal Rajasthan on Wheels själva skriver att de serverar ”expensive wines” så kan man nog räkna med att lägga till ytterligare en slant på själva dryckerna.

Med på tåget finns givetvis ett lyxigt spa, souvenirbutik och gym vilket borde göra de långa transporerna behagliga.

Läs mer:
http://www.royalrajasthanonwheels.com/